Ünlü bankadan yıl sonu dolar tahmini: Fiyatlar öyle bir hale gelecekki... Ünlü bankadan yıl sonu dolar tahmini: Fiyatlar öyle bir hale gelecekki...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Yunanistan iş birliğinin güçlendirilmesinin bölge için hayırlı olacağına inandığını belirtti. Başbakan ile gerçekleştirdiği verimli, samimi ve yapıcı görüşmeyi değerlendirdi. Geçtiğimiz yıl 6 milyar dolar olan ikili ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedeflerinin olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Yunanistan ile çözülemeyecek büyüklükte bir sorunun olmadığına inandığını ve bu sürecin titizlikle ilerletilmesi gerektiğini belirtti.

"Görüşmede Gazze'de yaşanan soykırım da ele alındı"

Basın toplantısında, Gazze hakkında da konuştuklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görüşmelerimizde Gazze'de yaşanan soykırım başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. İsrail yönetimi ateşkes çağrılarına kulak tıkadı. Masum sivillerin son sığınağı olan Refah'ı hedef almaya devam ediyor. 35 bini aşan Filistinli masum sivilin katledilmesi karşısında Batılı ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplum sesini artık daha gür çıkarmalıdır. Bu zulme ortak olmayalım çağrısıyla her hafta meydanları dolduran tüm vicdanlı insanları saygıyla selamlıyoruz. Filistinli kardeşlerimiz adına sayın Başbakan'a teşekkürlerimi iletiyorum. Türkiye olarak İsrail'i ateşkese zorlamaya ve Filistin devletinin tanınırlığını artırmaya yönelik diplomatik temaslarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Yapıcı fikirlere yoğunlaşmakta kararlıyız"

Azınlık konusunu iki ülke arasında beşeri bir dostluk köprüsü olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan,"Azınlık konusunda iki ülke arasında beşeri bir dostluk köprüsü olarak görüyoruz. İlişkilerimizdeki olumlu atmosferin, Yunanistan'daki Türk azınlık ve soydaşlarımızın haklarının karşılanmasına katkı sağlamasını bekliyoruz. Her görüşmemizde iş birliğimizin geleceğine dair ümitlerimiz daha da artıyor. Görüş ayrlıklarına rağmen diyalog kanallarımızı açık tutarak olumlu gündeme odaklanıyoruz. Türkiye kültürel mirasın korunması noktasında örnek alınan ülkedir. Kariye camimizi 2020 yılında aldığımız karar sonrasında yeniden ibadete ve ziyarete açtık. UNESCO kültür varlığı olan her bir eserin korunmasına önem veriyoruz. Kariye camisi de herkesin ziyaretine açıktır. Biz pozitif gündeme, yapıcı fikirlere yoğunlaşmakta kararlıyız." dedi.

Miçotakis: "Terör örgtü olarak kabul ettiğimiz hamas"

Basın toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise; "Aramızdaki anlayış ve ilişki ortamı devamlı daha olumlu bir şekilde gelişiyor. Türkiye ile özellikle Orta Doğu konusunda bir görüş ayrılığı söz konusu olmaktadır. İsrail'in bir terör sorununda verdiği kurbanlardan sonra Gazze bölgesine girmesi ve terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas'ı Türkiye'nin değişik bir nitelemeyle gördüğünü biliyoruz. Ancak bölgede akan kanın durdurulması konusunda ikimiz de hemfikiriz" dedi.

Erdoğan'dan Miçotakis'e Hamas yanıtı 

Miçotakis'in Hamas sözleriin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamas, 1947'den itibaren toprakları işgal edilmiş, bu topraklarının işgalinden sonra topraklarını koruma altına alan bir direniş örgütüdür. Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum, tam aksine Hamas'ı kendi topraklarını ve kendi insanını korumanın mücadelesini veren insanlar olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Eskisehir Net Haber Merkezi