Odunpazarı Belediyesi 2024 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan CHP Grup Başkan Vekili Emre Genç, “9 yılda birçok kalıcı eser bıraktık. Yıl başında siyasi parti aday adayları görseller paylaşıyorlar. AK Parti Odunpazarı Belediyesi’nin yaptığı müzeleri görsellerde paylaştılar. Gurur duyduk. Bu da bizim kalıcı eser bıraktığımızı gösteriyor” dedi.

“SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ OLANLARIN SAYISINI SIFIRA DÜŞÜRMELERİNİ BEKLERDİK”
Emre Genç konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Birçok hizmetler yaptık. Tüm kamuoyu önünde AK Parti’nin 20 yılda yaptıklarıyla ilgili bana bir kitap verdi.  Bu kitapta övündükleri bazı şeyler var. Bu büyük kalın kitap içinde neler var? Adliyeden bahsetmişler. 20 yıl içinde sosyal yardımdan faydalananlardan bahsetmişler. 29 bin 966. Sosyal yardıma muhtaç olanların sayısını sıfıra düşürmelerini beklerdik. Sayının artmasını başarı olarak ortaya koyuyor. SGK ile yapılan çalışmalardan bahsederken bina onarımı dışında bir şey yok. Asgari ücretin 17 bin 2 lira olmasından ziyade o maaşla geçinebilmektir mesele. 20 yılda Eskişehir’e sadece 20 okul yapmışlar. Emek Mahallesinde neden lise yok? Sadece 20 tane cami yapmışlar. İnsanların ibadet edeceği yeri bile yapmamışlar. Eskişehir’i anlatırken Elazığ bölgesinde de bu yatırımları yaptık diyorlar. Atık su arıtma tesislerinden bahsetmişler. Bunu ESKİ yapıyor. DSİ ile ilgili yok. Kültür ve sanatla ilgili de faaliyet raporlarında eleştiriler alıyoruz neden böyle yapıyorsunuz diye. Eskişehir belediyeleri ile yapmış olduğumuz çalışmaları sanki kültür sanat çalışması yapmışlar gibi gösteriyorlar. Bu kitapta sosyal adalet yok, bu kitapta emekçiler yok, emekçilerin nasıl geçindiği yok. Ak belediyecilik anlayışıyla da bunu ortaya koydukları zaman vay halimize.

“BU MADENLERİN ŞEHRE KATKISI YOK”
Eskişehir’de maden sahası arama çalışması söz konusu Sarıcakaya ve Mihalgazi’de. Bu çalışmalara temelinde karşıyız. Ben dedim oldu mantığına karşıyız. Madencilik kanununda, madenler halkındır diyor. Yani devletindir diyor. Özel sektörün işlettiği madenlerde kamuoyuna yansıyan birçok felaketle karşı karşıya kaldık. Altın madeni var. Altın madeni siyanürle aranıyor ve zenginleştiriliyor. Hükümetin özel sektöre peşkeş çekmesi ile ilgili iş sağlığı hükmüne uyulmayacağına inanıyorlar. Bu madenler devlet eliyle işletilmiyor. Bu madenlerin şehre katkısı yok. Artık vatandaşlar devlet burayı özel sektöre bıraktığı anda burada büyük felaketle karşı karşıya kalacağız diyor. Tarım ihtiyacını karşılayan bir alan burası. Biz de oradan gelen ürünleri kullanıyoruz. Porsuk Çayı’na karıştığı anda bu da felaket olur. 723 futbol sahası büyüklüğünde bu alan. Çok büyük. Giresun ve Ordu’da yaşanan maden felaketlerinin burada da yaşanmasını istemiyoruz.”

Kaynak: Eskişehir.Net Haber Merkezi