Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların sosyal olarak desteklenmesi ve eğitim masraflarının karşılanabilmesi amacıyla yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri Mayıs ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, toplam 1 milyar 227 milyon liralık ödemenin vatandaşlara ulaştırıldığını açıkladı.

Tl 26-13

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN

Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlerin bakanlığın öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “Çocuklarımızın eğitimden sağlığa her alanda desteklenmesi ve aile ortamında büyümesi bizim temel hedefimiz.

Bu doğrultuda hizmet modellerimizi sürekli geliştiriyor ve çeşitlendiriyoruz. SED ödemeleriyle çocuklarımızı ailelerinin yanında, sosyal çevrelerinden koparmadan destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahinur Göktaş

SED ödemeleri, ekonomik olarak zor durumdaki ailelerin çocuklarına eğitim hayatlarında kesintisiz devam edebilmeleri için maddi katkı sağlıyor.

Mayıs ayına ilişkin yapılan bu ödeme ile birlikte, on binlerce çocuk ve ailesi önemli bir destek almış oldu. Bakanlık yetkilileri, başvuruların e-Devlet ve il müdürlükleri aracılığıyla alınmaya devam ettiğini, ihtiyaç sahibi her ailenin bu imkanlardan yararlanabilmesi için gerekli bilgilendirmenin sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi