Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, Temmuz ayında yapılan maaş artışlarının daha emeklinin cebine girmeden eridiğini söyleyerek, “Sıcaklar kavuruyor ama emekli yine tir tir titriyor" dedi.
Dilbaz, özellikle kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğine dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu:
“Elektrik, ısınma ve gıda fiyatlarına gelen zamlar karşısında emeklilerin maaşı daha eve ulaşmadan sokakta eridi. Ağustos, eylül derken kış kapıya dayandı. Kömür lazım, odun lazım, salça, makarna, tarhana… Gel de bakalım, nasıl alacaksın bunları?”
"Borçsuz emekli düşünülebilir mi?"
Emeklinin promosyon beklentisinin de karşılık bulmadığını belirten Dilbaz, 2023 yılında yayımlanan genelgeyle bankaların 12 bin TL’den fazla promosyon vermemesi yönünde uyarıldığını hatırlatarak, “Promosyon artışını bile çok gördüler. Emekli, promosyonla yarasına merhem bulmaya çalışıyor" dedi.
Yargıtay’ın son kararıyla birlikte borcu olan emeklinin maaşına bloke konulabileceğini hatırlatan Dilbaz, “Borçsuz emekli düşünülebilir mi? Emekli buradan da darbe yedi" diyerek tepkisini dile getirdi.
Dilbaz sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon farkı, emekliyi bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor. Emekli, gittikçe ömrü kısalan bir insan. Evine ihtiyaçlarını alabileceği, sağlığını koruyabileceği bir yaşamı hak ediyor. Bir an önce umutların tazeleneceği bir değişim olmalıdır.”