Özgür Özel’in açıklamalarını eleştiren Yılmaz, "Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'cunta' demek, aslında halkı 'cuntacı' olarak nitelendirmek anlamına gelir. Bu, milli iradeyi yok saymak demektir," dedi. Yılmaz, bu dilin demokrasiye zarar vereceğini ve ülkede kutuplaşma yaratmaya yönelik olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Gerginlik yaratmaya çalışan bu üslup, hem CHP’ye hem de Türkiye'ye zarar verecektir. Halkımız bu tür sorumsuz siyaseti sandıklarda değerlendirecektir," şeklinde konuştu.
Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik saldırıları da kınayarak, bu çirkin üslubun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Bu yaklaşım, Türkiye'nin ekonomik istikrarını bozmak, güven ortamını zedelemek ve halkın refahını tehdit etmek anlamına gelmektedir," diyerek sorumlu bir muhalefetin yapıcı eleştirilerde bulunması gerektiğine dikkat çekti.
Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin kalkınma yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirtti. Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda, terörsüz bir Türkiye ve etkin dış politika ile milli menfaatlerin korunması için çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı. Yılmaz, "Ekonomik programımızı kararlılıkla uygulayarak halkımızın refahını artırmaya devam edeceğiz," dedi.