CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda emekli ikramiyelerine ilişkin, "Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Bayram ikramiyelerini bayram öncesi hesaplarına yatırıyoruz" açıklamasının milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, "Emeklinin son umudu bayram ikramiyesine yapılacak zamdı o da olmadı! Erdoğan’ın müjde diye duyurduğu zamsız ikramiye ile milyonlarca emekli hayal kırıklığı ile bayramı karşılayacak!” şeklinde tepki gösterdi.

"ZAMSIZ MAAŞI MÜJDE GİBİ DUYURUYORLAR"
Muhalefetin çağrılarına rağmen Meclis'in emeklinin bayram ikramiyesine zam yapmadan kapandığını da ekleyen Çakırözer, yıllarca ‘olmaz’ dedikleri emekli ikramiyesinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin ısrarlarıyla verilmeye başlandığını vurgulayarak konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
"Verildiği 2018 yılında bin liralık emekli ikramiyesi ile 3 çeyrek altın alınıyordu. Bugün 4 bin lira çeyrek altının yarısı bile yapmıyor. En düşük emekli maaşı 20 bin lira, ortalama emekli maaşı 24 bin lira, açlık sınırı 32 bin lira! Bundan utanacaklarına zamsız maaşı müjde gibi duruyorlar. Bütün yıl faize 2 trilyon ödeyenler bu paranın yüzde bir buçuğunu bile emekliye vermeyenler bunu müjde diye açıklıyorlar. Emekli 4 bin lira ile torununa harçlık mı versin, borç mu kapatsın, bayramlık mı alsın, mutfak alışverişi mi yapsın? Emekliye yokluğu, yoksulluğu reva görenlere yazıklar olsun!”





