Yaz mevsiminin etkisini yoğun şekilde hissettirdiği bu günlerde Eskişehir’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Termometrelerin 35 dereceyi geçtiği kentte, yükselen sıcaklıklarla birlikte Türkiye genelinde orman yangınlarında da artış yaşandı.
Bu gelişmeler üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları olası yangın tehlikelerine karşı uyardı. Özellikle ormanlık alanlar ve mesire yerlerinde ateş yakılmaması gerektiği belirtilirken, cam şişe gibi yangın riskini artıran atıkların doğaya bırakılmaması çağrısı yapıldı.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı ise küçük bir kıvılcımın bile büyük yangınlara yol açabileceğine dikkat çekerek, herhangi bir duman ya da yangın belirtisi görülmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne derhal haber verilmesini hatırlattı.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, yangın tehlikesi bulunan bölgelerde kontrollerin sıklaştırıldığını ve olası olaylara karşı tüm ekiplerin tam donanımlı şekilde hazır beklediğini açıkladı.