Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla açık hava spor etkinliklerini yeniden başlatıyor. “Sağlıklı Yaşam İçin Parklarda Buluşuyoruz” sloganıyla hayata geçirilecek program kapsamında vatandaşlar, 8 Haziran’dan itibaren şehrin farklı noktalarındaki parklarda ücretsiz spor yapma imkânı bulacak.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikler, her yaştan Eskişehirliyi hareketli ve sağlıklı bir yaşama teşvik etmeyi hedefliyor. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek programlarda yoga, pilates, zumba ve aerobik gibi farklı branşlarda çalışmalar yapılacak.

Sabah saat 09.00’da başlayacak etkinliklerde pazartesi ve çarşamba günleri Velespit Parkı İskele Alanı’nda yoga, Kentpark’ta ise pilates dersleri düzenlenecek. Salı ve perşembe günleri Osmangazi Spor Sahası’nda zumba, Büyükpark’ta aerobik etkinlikleri gerçekleştirilecek.
Haftanın son günlerine yaklaşırken cuma ve cumartesi günleri Aktif Yaşam Parkı’nda yapılacak yoga seanslarıyla katılımcılar hem spor yapacak hem de açık havada keyifli vakit geçirecek.

Açık havada spor için vatandaşlara davette bulunan Büyükşehir Belediyesi, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da parklarımızda güne sporla merhaba diyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi sağlık dolu etkinliklere davet ediyoruz.” dedi.





