Eskişehir’de yer alan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, bakımsızlık iddialarıyla gündeme geldi. Türk Dünyası Vakfı’nın sorumluluğunda bulunan parkta çevre kirliliği, kötü koku ve güvenlik sorunları dikkat çekerken, parkın girişindeki tabelalardaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının kazınarak silinmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Samet Özçelik:
“Çok çeşitli sebepleri vardır. Burayla ilgilenen kurum yeteri kadar hizmet yapamıyor demektir. Artı olarak insanlarımız duyarsızdır. Herkes eline gelen, önüne gelen her şeyi sağa sola atıyor. Sigara izmaritlerini iki metre ötedeki çöp kutusuna atmıyor, yerlere fırlatıyor. Ondandır bu durum.”
Millet bahçesinin bu sene çok bakımsız kaldığını söyleyen Yusuf Güzel:
“Bu park bu sene çok bakımsız. Burada birkaç kere etkinlik oldu, çöpten geçilmiyordu. Sabahları geçerken koku insana yetiyor. Kısaca bu parka bakılmıyor, bakımsızlıktan işte bu hale geldi. Bilmiyorum, biraz da insanların sorumsuzluğu, biraz da buraya bakmakla görevli olan kişilerin ilgisizliği… Ben böyle görüyorum.
Madem ki burası halka açık bir yer, bakılmasını isterim. Ama biraz da kişilere bağlı. Bu sorumluluğu yalnızca görevlilere yüklemek de yanlış bence; iş her iki tarafta da bitiyor.
Bu parkta eroin satılıyordu. Gençlerin uygunsuz halleri, ne bileyim, içki içmiş gibi durmaları karşıdan bakınca belli oluyordu. Bir sürü, çok özür dilerim, serseri vari kişiler burayı mesken tutmuştu. Daha sonra yapılan denetimler, ihbarlar sonucu bir gün geldiğimde Yunus polisler buradaydı. Ama en fazla 15-20 dakika durup gittiler.
Burası gözetimsiz. Her gelen geçen burada… Yarın öbür gün okul açılacak; okuldaki gençler sabah burada, öğlen burada, akşam burada olacak. Yani burası park mı yoksa başka bir âlem mi, ben çıkamadım işin içinden. Sorumsuz kişilerin sorumsuzca kullandığı bir park burası. Park demeye bin bir şahit lazım. Buradaki sorunlardan memnun değilim. Bir şekilde düzelir diye umut ediyorum.”