Eskişehir'in sevilen esnafı hayatını kaybetti
Eskişehir'in sevilen esnafı hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’in de yer aldığı demiryolu hatlarında, yabani otlarla mücadele amacıyla kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlatılıyor.

20 MAYIS'TA SONA ERİYOR

Yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan 2026 ile 11 Haziran 2026 tarihleri arasında Polatlı – Eskişehir – Bozüyük – Bilecik – Pamukova hattı ile Kayaş – Sivas arasındaki gar, istasyon ve saydinglerde ilaçlama yapılacak.

Yetkililer, kullanılan kimyasalların insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, özellikle demiryolu hattı çevresinde yaşayan vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. İlaçlama yapılan alanlara yaklaşılmaması, çocukların bu bölgelerden uzak tutulması ve hayvanların otlatılmaması gerektiği belirtildi.

Program kapsamında, 20 Nisan–20 Mayıs tarihleri arasında Polatlı–Eskişehir–Bozüyük–Bilecik–Pamukova hattında, 20 Mayıs–11 Haziran tarihleri arasında ise Kayaş–Sivas hattında çalışmalar gerçekleştirilecek.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi