Bankacılıkta yeni dönem: 3 milyondan fazla müşterinin IBAN’ı değişecek
Bankacılıkta yeni dönem: 3 milyondan fazla müşterinin IBAN’ı değişecek
İçeriği Görüntüle

Ticaret Bakanlığı, sağlık riski taşıyan Cosmiq ve Gojo markalı lavabo açıcıların satışını yasakladı. Ürünler piyasadan toplatılırken vatandaşlara dikkat uyarısı yapıldı.

Satışı Yasaklandı

SAĞLIK RİSKİ TAŞIYAN ÜRÜNLER YASAKLANDI

Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetimi ve denetimi çalışmaları kapsamında insan sağlığı için risk oluşturduğu belirlenen iki temizlik ürününün satışını durdurdu. Cosmiq ve Gojo markalı lavabo açıcıların güvensiz olduğu tespit edilerek, piyasadan toplatılmasına karar verildi.

STOKLAR TOPLATILACAK

Denetimler sonucunda söz konusu ürünlerin “sağlıksız ve güvensiz” nitelikte olduğu açıklandı. Bakanlık, ürünlerin satışını yasaklarken mevcut stokların da geri çekileceğini duyurdu. Vatandaşların bu ürünleri kullanmamaları ve ellerinde bulunuyorsa iade etmeleri gerektiği belirtildi.

BAKANLIKTAN VATANDAŞLARA UYARI

Ticaret Bakanlığı, temizlik ürünleri de dahil olmak üzere piyasada yer alan çok sayıda ürünün düzenli olarak denetlendiğini vurguladı. Bakanlık yetkilileri, sağlığa zarar verebilecek ürünlerin kullanılmaması gerektiğini belirterek, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı.

Bakanlık, tüketicilerin güvenliğini korumak amacıyla piyasa gözetimi ve denetim faaliyetlerini aralıksız sürdüreceğini açıkladı.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi