Bilecik’in Söğüt ilçesinde hayata geçirilecek olan “Beylikten İmparatorluğa: Söğüt Dijital Tarih Müzesi” projesi için protokol imzaları atıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projeye, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destek veriyor.
Projenin yürütücülüğünü Söğüt Belediye Başkanlığı üstlenirken, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü proje ortağı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ise iştirakçi olarak projede yer alıyor.
"KRİTİK BİR ROL ÜSTLENECEK"
Uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi Halime Hatun Mescidi, dijital teknolojilerle yeniden düzenlenerek modern bir müze konseptine dönüştürülecek. Müze, Osmanlı Devleti’nin kuruluş sürecini ziyaretçilere; interaktif sunumlar, hologram gösterileri ve projeksiyon canlandırmalarıyla aktaracak.
Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, projenin Söğüt’ün tarihi ve kültürel kimliğini güçlendireceğini belirterek, “Bu proje, sadece geçmişimizi anlatmakla kalmayacak, aynı zamanda kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmada da kritik bir rol üstlenecek” dedi.