Anne babalar ilk çocuklarını giydirmekte tecrübesizlikten kaynaklanan sorunlar yaşayabilirler. Bebeğin bir yerine zarar verme, rahatsız etme, ağlamasına veya üşümesine yol açma korkusu normaldir ama bebeği giydirirken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi edinerek ve çevrenizdeki tecrübeli annelerden yardım alarak bu işi fazla zorlanmadan halledebilirsiniz. Zaten bir süre sonra bebek bakımı ile ilgili başka konularda olduğu gibi bu konuda da rahatlayacaksınız.

Öncelikle bebeğinizle beraber geçirdiğiniz her anın onunla iletişiminizi, sevgi bağınızı güçlendirmek için bir fırsat olduğunu bilmelisiniz. Bu yüzden onu giydirmeyi sıradan bir olay olarak düşünmeyin. Bu sırada onunla konuşun, anlamayacak olsa bile yaptıklarınızı anlatın, şarkı söyleyin. Böylece bebeğinize sevgi iletmiş, onun duygularının gelişmesine ve kelime hazinesinin zenginleşmesine yardımcı olmuş olacaksınız. Ayrıca sizin sesiniz onu sakinleştirir, kendini iyi ve güvende hissetmesini sağlar. Vücuduna nazikçe dokunmaya, organlarını gereğinden fazla kıvırıp bükmemeye de dikkat etmelisiniz. Ortam ısısı da önemli; ne fazla sıcak, ne de fazla soğuk olmalı.

Bebeğiniz için kıyafet seçerken de özenli davranmalısınız, bu onu daha kolay giydirmenizi sağlar. Boyun kısmı sıkı olan giysilerden uzak durun. Düğmeli kıyafetler pratiktir ama bebeğin düğmeleri söküp yutamayacağından emin olmalısınız. Bu giydirmeyle ilgili değil ama bebeğin sağlığı ve rahatlığı için kaliteli doğal kumaşlardan yapılmış giysiler almayı tercih edin. Anne sütüyle beslenen bebeklerin altını sıklıkla değiştirmek gerekir. Bu yüzden önden açılan çıtçıtlı badiler onlar için idealdir. Yeni alınmış kıyafetleri giydirmeden önce yıkamayı unutmayın. Etiket, kullanım talimatı gibi bebeği rahatsız edecek parçaları kesin.

Bebeği giydirirken üstüne koruyucu bir örtü serdiğiniz düz bir zemine yatırın. Soyma ve giydirme sırasında aceleci davranmayın, her şeyi adım adım yapın. Tişört, badi gibi bir üst giydireceğiniz zaman giysinin boynunu bebeğin boyun kısmında toplayıp kafasından yavaşça geçirin. Kollarını elinizle toplayıp bir delik oluşturun, bebeğin kolunu buradan geçirin ve giysinin kolunu nazikçe yukarıya itin. Pantolon giydireceğiniz zaman da aynı şeyi yapın. Arkadan kapatılması veya bağlanması gereken bir kıyafet giydiriyorsanız bebeği dikkatle yüzükoyun pozisyona getirin ya da destek vererek oturtun.

Yukarıdan çıkarılacak bir kıyafet söz konusuysa, bebeği kucakta soymak daha kolay olur. Bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra çıkaracağınız tişört veya kazağı koltukaltına doğru sıyırın. Önce bir kolunu, sonra diğerini yukarı kaldırın ve üstü çıkarın. Sıra başından çıkarmaya geldiği zaman bebeği hazırladığınız yere yatırın. Bir elinizle bluzun yakasını genişletin, diğerinin başparmağını da giysinin burnuna ve kulaklarına takılmamasını sağlayacak şekilde kullanın. Bebeği soyarken başını ve vücudunu yeterince desteklediğinizden emin olun.