Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Adıyamanlılar Kültür Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Sait Göksu ile birlikte Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi makamında ziyaret etti.

6 Şubat depremlerinin ardından iki kent arasında kurulan dayanışma köprüsü, anlamlı bir projeyle kalıcı bir hatıraya dönüştürüldü. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman Belediyesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen "Eskişehir Parkı", kentte hizmete açıldı. Projenin, "2026 Eskişehir Yılı" kapsamında Adıyaman’ın 26’ncı parkı olarak kente kazandırılmasının ayrı bir anlam taşıdığını belirten Başkan Ünlüce, iki şehir arasındaki kardeşlik ve dayanışma bağından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Ziyaret sonunda Ünlüce, nazik ev sahipliklerinden dolayı Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve ekibine teşekkür etti.

Başkab Ünlüce Adıyaman1

Başkan Ünlüce açıklamasında şu ifadeleri kullandı,

Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’yi, Eskişehir Adıyamanlılar Kültür Tanıtım Derneği Başkanımız Mehmet Sait Göksu ile birlikte ziyaret ettik. 6 Şubat depremlerinin ardından dayanışma içinde olduğumuz Adıyaman’da, iki belediyemizin iş birliğiyle hayata geçirilen Eskişehir Parkı’nın, 2026 Eskişehir Yılı’nda Adıyaman’ın 26’ncı parkı olarak kente kazandırılması bizler için ayrıca anlamlı. Eskişehir ile Adıyaman arasında kurulan bu dayanışma bağının kalıcı bir hatıraya dönüşmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Nazik ev sahipliği için Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye ve ekibine teşekkür ediyorum.

Kaynak: Hakan Kalkır