CHP Eskişehir İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "mutlak butlan" kararı sonrası parti içinde yaşanan gelişmelere ve genel merkeze yönelik açıklamada bulundu.
Başkan Kurt, "Bir haftadır Türkiye’de bayram konuşulmuyor, kurbanın kaç para olduğu konuşulmuyor, emeklinin kurban alamadığı konuşulmuyor, asgari ücretle geçinilmediği konuşulmuyor, çünkü bir butlan meselesi çıktı, iktidar ve işbirlikçileri butlan ile yatıp butlan ile kalkıyorlar. Hiç moralinizi bozmayın, her krizden bir fırsat yaratırız. Biz CHP’liyiz. CHP’liler yoktan var olmayı bilenlerdir, mücadeleden zaferle çıkanlardır. Bir butlan kararı çıktı, bu karar kime yaradı? İktidarın, iktidarını devam ettireceğine inancı biraz daha arttı” dedi.
"İçeriden kapıları açtılar ve birileri ile beraber CHP’yi işgal ettiler"
Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti, “CHP, 100 yıldır Türkiye’nin işgal edilemeyen tek kalesiydi. Ama içeriden kapıları açtılar ve birileri ile beraber CHP’yi işgal ettiler. Biz bu işgali tanımıyoruz. Biz CHP’de seçimle gelmeyen hiçbir yönetimi kabul etmiyoruz. Bizim içimizden çıkan bazıları, delegenin karşısına çıkmaya cesaret edemeyenler, butlan kararının arkasına sığınıp partiyi yöneteceklerini zannediyorlar. Asla ve asla bu mümkün değil. CHP’liler buna izin vermez, derhal kurultay istiyoruz. Bunun bahanesi yok”





