Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Kadın Üretici Ürün Satış Noktasını ziyaret ederek üretici kadınlarla bir araya geldi. Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde kurulan satış noktasındaki buluşmada, kırsal mahallelerden gelen kadın üreticilerle sohbet eden Başkan Ataç, kadınların tarıma ve üretime sağladığı katkının çok kıymetli olduğunu vurguladı. Başkan Ataç, kadın üreticilere teşekkür ederek her birine "bereket önlüğü" hediye etti. Ürün satış noktasında alışveriş yapan vatandaşlar da Ataç’a, kadınlara ve yerel üretime verdiği destek nedeniyle memnuniyetlerini iletti.

T E P02235

Üretici kadınlardan Saliha Çavuş, “Zaten kadınlarımızın yükü çok ağır. Ama çiftçi kadınların işi daha zor. Ama bazı güzellikler, bazı renkler katılıyor hayatımıza. Bu renklerden biri de Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç. Bize bu kadar yorgunluğumuz arasında böyle güzel bir ortam sağladı. Bu ortamda arkadaşlarla güzel bir dostluk oluşturduk. Burada stresimizi atıyoruz, rahatlıyoruz, dinleniyoruz" ifadelerini kullandı.

Firdevs Artan, “Tüm emekçi kadınların Çiftçiler Günü’nü kutluyorum. Çiftçiliği sevmek gerekir, toprakla uğraşmak çok güzel. Ürünlerimizi değerlendirmek için de böyle bir alan çok güzel bir imkan. Ürünlerimizi değerlendiriyoruz. Sosyal yönden de çok geliştik. Bize bu imkanı sunan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ederiz" dedi.

"Tüm Eskişehir halkını bekliyoruz"

Buluşmada konuşan Başkan Ataç, “Bu satış noktaları gerçekten çok beğenildi. Eskişehirliler gelip burada ürünlerini alıyor. Eskişehirliler ürünlerden, üretici kadınlar da emeklerinin değer görmesinden memnun. Gerçekten bu kadar güzel bir dayanışma örneği az bulunur. 2019 yılından bu yana Kadın Üretici Ürün Satış Noktası haftada üç gün olmak üzere Özdilek Sanat Merkezi, Batıkent Mahallesindeki Hasan Ali Yücel Belde Evi ve Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde hizmet veriyor. Kadınlarımızın emeği bu satış noktalarında değer görüyor. Ben kadın çiftçilerimizin gününü kutluyor, bereketli bir dönem diliyorum. Üç yıl önce başladığımız Kızılinler Bal Kabağı Panayırı’nı 26 Ekim Pazar günü Kızılinler köyümüzde gerçekleştireceğiz. Tüm Eskişehir halkını bekliyoruz. İlk ikisi birbirinden güzel geçti. Hem alışveriş anlamında hem insanların buluşmasını, sosyalleşmesini ve dayanışmasını sağlayan bir panayır oldu. Bu sene bir de sürprizimiz var. Kızılinler’de ata tohumundan yetiştirilen bal kabağı coğrafi işaret aldı. Bu da Kızılinler Mahallesi’nin ve balkabağının tanınmasında önemli bir adım oldu. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zaten hedefimizde köylerimizde üretilen ürünlerin tanıtımı ve o köyün isminin o ürünle anılması var. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor" dedi. konuştu.

T E P01860

“Türkiye’nin markası haline geldi”

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kızılinler konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Tepebaşı Belediyesi Kadın Üretici Ürün Satış Noktasındaki kadınlar, ekonomik özgürlüklerinin yanında kişisel gelişimlerine da çok fayda sağladılar. Bu anlamda kadın üreticiler için çok kıymetli. Kızılinler Bal Kabağı Panayırının düzenlenmesinde emeği olan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyoruz. Panayır hem ekonomik anlamda hem sosyalleşme anlamında insanların iletişimini sağlıyor. Aldığımız coğrafi işaretle birlikte Kızılinler bal kabağının Türkiye’nin markası haline geldiğini çok net görebiliyoruz."

Kızılinler Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Can, “Bugün kadın çiftçilerimizin günü. Onların gününü kutluyorum. Onların üretmiş oldukları ürünlerini Tepebaşı Belediyesi sayesinde doğru yerde doğru şekilde insanlara ulaştırmasından çok memnunuz. Bu sene yapılacak Bal Kabağı Panayırının üçüncüsünü düzenliyoruz. Bu panayırda da coğrafi işareti de aldıktan sonra daha fazla ilgi göreceğini düşünüyorum. Bu anlamda Tepebaşı Belediye Başkanımıza Ahmet Ataç’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm Eskişehirlileri panayıra bekliyoruz” dedi.

Üretici kadınlar adına konuşan Sevinç Serhan ise Eskişehirlileri panayıra davet ederek, destekleri için Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti. Buluşmada CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilay Mert Başlı, Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kızılinler, Uluönder Mahalle Muhtarı Hasan Güler ve Kızılinler Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Can da Başkan Ataç’a eşlik etti.

Kaynak: Bülten