Başkan Murat Arnik, Esgastroder olarak Tepebaşı Belediyesi ile birlikte Eskişehir’i gastronomi turizmi açısından daha cazip bir destinasyon haline getirmek istediklerini belirtti. Arnik, “Eskişehir gastronomi turizmi demek, sürdürülebilir ekonomi demek, iş demek ve aş demek. Tepebaşı Belediyemizle birlikte gastronomi turizmini geliştirirsek kazanan Eskişehir olacaktır” ifadelerini kullandı.


Arnik, Eskişehir’in mutfak kültürünün çok zengin olduğunu ve şehrin gastronomi destinasyonu haline gelmesi için Tepebaşı Belediyesi ile birlikte bir “Eskişehir Gastronomi Haritası” oluşturarak dijital platformlarda yerli ve yabancı turistlerin kolayca ulaşabileceği bir rehber sunmayı hedeflediklerini aktardı. “Eskişehir, cumhuriyet döneminde aldığı göçlerle birlikte Kafkas, Kırım, Balkan, Çerkes, Tatar ve Yörük mutfağını barındıran zengin bir kültüre sahiptir” diyen Arnik, gastronomi turizmi ile şehre gelen turistlerin daha uzun süre konaklamasını sağlamak amacıyla çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Tepebasi Beledi̇yesi̇ 4

Esgastroder, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’tan, Eskişehir’de yıl boyunca kullanılabilecek bir festival alanı talep etti. Arnik, bu alanın şehirdeki yiyecek-içecek sektörü, kadın kooperatifleri ve yerel markalar için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Eskişehir’in ticaret ve turizm açısından daha fazla fayda sağlaması gerektiğini ifade etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir’in gastronomi turizmine katkı sağlamak adına Esgastroder ile iş birliğine hazır olduklarını belirtti. Ataç, "Tepebaşı Belediyesi olarak gastronomi alanında birçok projeye öncülük ettik. Mavi Bayrak Projesi ve yiyecek-içecek işletmeleri için kalite standartları geliştiren çalışmalar gibi başarılı projelere imza attık. Gelecek dönemde de birlikte çalışarak şehrimizin gastronomi potansiyelini daha da ileriye taşıyacağız" dedi.

Kaynak: Bülten