Eskişehir’de kişisel nedenlerle uzun yıllardır bakımını üstlendiği 9 köpeğine artık bakamayacağını açıklayan Umut Hayırlı’nın yardım talebi karşılık buldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, aynı aileden oluşan köpekleri koruma altına alarak belediyeye bağlı Doğal Yaşam Alanı ve Hayvan Bakım Evi’ne nakletti.

Köpeklerin doğdukları günden bu yana birlikte yaşadığını belirten Hayırlı, hayvanların farklı yerlere gönderilmesi halinde olumsuz etkilenebileceğini ifade ederek destek talebinde bulundu. Belediye binası önünde yaptığı çağrının ardından süreç kısa sürede sonuçlandı.

Başkan Ünlüce Çağriya Kayitsiz Kalmadi (2)

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin talimatı doğrultusunda harekete geçen ekipler, anne ve yavrularından oluşan 9 köpeği belediyenin bakım ve koruma merkezine taşıdı. Böylece hayvanların aynı ortamda yaşamlarını sürdürmeleri sağlandı.

Başkan Ünlüce Çağriya Kayitsiz Kalmadi (9)

Doğal Yaşam Alanı ve Hayvan Bakım Evi’ni ziyaret eden Umut Hayırlı, köpeklerin bulunduğu koşullardan memnuniyet duyduğunu belirtti. Hayırlı, hayvanların güvenli bir ortamda ve uzman ekiplerin gözetiminde yaşamlarını sürdürecek olmasının kendisini rahatlattığını ifade etti.

Başkan Ünlüce Çağriya Kayitsiz Kalmadi (8)

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki merkezde, sahipsiz ve bakıma ihtiyaç duyan hayvanların sağlık kontrolleri, beslenme ve bakım süreçleri uzman personel tarafından yürütülüyor. Koruma altına alınan 9 köpek de aynı tesiste yaşamlarını sürdürecek.

Kaynak: Bülten