Tarım ve Orman Bakanlığı, Ankara’da yürütülen denetimlerde bin 316 kilogram uygunsuz ürünün imha edildiğini duyurdu.
🔍 Güvenilir gıda için sahadayız.
— T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı (@TCTarim) September 12, 2025
📍 Ankara’da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen denetimler sonucunda;
📦 11.250 kilogram et ve tavuk ile çeşitli gıda… pic.twitter.com/3IFJQnF2oC
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iş birliğiyle gerçekleştirilen kontrollerde toplam 11 bin 250 kilogram et, tavuk ve çeşitli gıda ürünü muhafaza altına alınarak incelemeye tabi tutuldu.
İncelemeler sonucunda sağlıksız olduğu belirlenen bin 316 kilogram ürün imha edildi. Bakanlık, söz konusu işletmelerin faaliyetlerinin durdurulduğunu ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda, “Güvenilir gıda için sahadayız. Ankara’da yürütülen denetimlerde 11 bin 250 kilogram et, tavuk ve gıda ürünü incelendi, uygunsuzluk tespit edilen bin 316 kilogram ürün imha edildi. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi kırmızı çizgimizdir. Denetimler aralıksız sürecektir” ifadeleri kullanıldı.