İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma birimlerinin 47 ilde gerçekleştirdiği iki haftalık kapsamlı operasyonlarda terör örgütü DEAŞ bağlantılı 298 kişinin yakalandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonuyla yürütüldüğünü belirtti.
Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir gibi birçok büyükşehir dahil 40 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı olduğu ve örgüte finans sağladığı tespit edilen toplam 159 kişi gözaltına alındı.
Jandarma ekipleri ise Aksaray, Eskişehir, Artvin, Muğla, Zonguldak gibi 26 farklı ilde gerçekleştirdikleri baskınlarda, örgüt propagandası yaptığı ve maddi destek sağladığı belirlenen 139 kişiyi yakaladı.