İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik son bir haftada yürütülen operasyonların bilançosunu açıkladı. Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından 36 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda örgüt içerisinde aktif rol alan ve finansal destek sağladığı belirlenen toplam 161 şüpheli yakalandı.
"161 DEAŞ Terör Örgütü Üyesi Şüpheli yakalandı"
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) September 12, 2025
🔻DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten ve
🔻Terör örgütüne finansal destek sağladığı tespit edilen 161 şüpheliyi son 1 hafta içinde yaptığımız eş zamanlı operasyonlarla yakaladık.
İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele… pic.twitter.com/KDxbAJPLJ7
Bakanlığın verilerine göre operasyonlar; Eskişehir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Van, Bursa, Antalya, Konya ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu birçok ilde gerçekleştirildi. Emniyet güçleri, yapılan baskınlarda örgüt üyelerine ait ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirdi.
Bakan Yerlikaya'nın açıklamasının tamamı şu şekilde: İzmir, Ankara, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yozgat'ta son bir hafta içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten ve terör örgütüne finansal destek sağladığı tespit edilen 161 şüpheli yakalandı. Ayrıca operasyonlarda, ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.