İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da geçen hafta düzenlenen geniş çaplı narkotik operasyonlarında 490 buçuk kilogram skunk, 71 kilogram eroin ve 1 milyon 446 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada tüm mücadelenin bir insanlık suçu olarak görülen uyuşturucuya karşı gençleri ve toplumu koruma amacı taşıdığını vurguladı. Operasyonların yalnızca Türkiye için değil küresel güvenlik için de önem taşıdığını belirten Yerlikaya, uyuşturucunun sokaklara ulaşmasının engellendiğini söyledi ve ekiplerin koordineli çalışmasına dikkat çekti.
Bakanlık açıklamasına göre EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Fatih, Çatalca, Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekiplerinin sahada yaptığı takipler sonucunda operasyonlarda toplam 9 şüpheli yakalandı.





