Enflasyonist baskıların sürmesine rağmen yeni ve daha yüksek değerli banknotların basılmaması, bankaların nakit yönetimini oldukça zorlaştırıyor. Günlük para Çekme limitlerinin yükseltilmesiyle birlikte ATM’lerdeki nakit stokları hızla tükenirken; para nakil araçları, zırhlı filo ve saha personeli takviyeleri de oluşan yoğun talebi karşılamakta yetersiz kalıyor.
Daha fazla nakit bulundurabilmek amacıyla birçok banka, ATM'lerdeki para haznelerini ağırlıklı olarak 200 TL'lik banknotlarla doldurmaya başladı.
100 TL'LİK BANKNOTLAR KALDIRILIYOR
Daha önce 10, 20 ve 50 TL'lik banknotların kaldırıldığı ATM'lerde, son dönemde 100 TL'lik banknotların da para çekme bölümlerinden çıkarıldığı belirtiliyor. Böylece aynı haznede daha fazla para taşınması ve ATM'lerin daha uzun süre hizmet vermesi hedefleniyor.
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bankalar ATM'lere artık sadece 200 TL'lik banknotlar yerleştiriyor. 10,20 ve 50 TL'nin ardından 100 TL'lik banknotlar da pek çok banka tarafından para çekme bölümlerinden çıkarılıyor" ifadelerini kullandı.




