Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87’nci yılında Eskişehir’de anlamlı bir organizasyonla anılacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım’a özel olarak Kent Lokantası’nda Atatürk’ün en sevdiği yemekleri vatandaşların beğenisine sunacak. Gün boyunca ayrıca lokantalarda Atatürk’ün sevdiği türküler çalınarak misafirlere duygusal anlar yaşatılacak.

Kentpark içerisindeki ve Yıldız Durağı yakınındaki Kent Lokantaları’nda 10 Kasım Pazartesi günü menüde; tarhana çorbası, kuru fasulye, pilav ve Kemalpaşa tatlısı ikram edilecek.

Atamizin En Sevdi̇ği̇ Yemekler Kent Lokantasi’nda (2)

GÜN BOYU ESKİŞEHİRLİLERLE OLACAK

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün sade yaşam tarzını ve halkla iç içe sofralarını hatırlatmak amacıyla böyle bir menü hazırladıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“10 Kasım’da Atatürk’ü anlamak ve değerlerini yaşatmak çok önemli. Biz de bu anlamlı günde onun sevdiği yemekleri vatandaşlarımızla paylaşmak istedik.”

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, bu anlamlı günde Atatürk’ün hatırasını yaşatmak amacıyla Kent Lokantaları’nda gün boyunca Atatürk’ün en sevdiği türkülerin çalınacağını duyurdu. Etkinlik kapsamında, “Fikrimin İnce Gülü”, “Bülbülüm Altın Kafeste” ve “Vardar Ovası” gibi Atatürk’ün büyük bir ilgiyle dinlediği eserler vatandaşlarla buluşacak.

Kaynak: Bülten