Eskişehir’in 3 bin yıllık mirasına çirkin saldırı: Duvarları yazılarla tahrip edildi
Eskişehir’in 3 bin yıllık mirasına çirkin saldırı: Duvarları yazılarla tahrip edildi
İçeriği Görüntüle

Derekarabağ köyünde annesi Keziban Çiçeklioğlu ile yaşayan genç kızın zaman zaman sergilediği saldırgan davranışlar nedeniyle ailesinin zor günler geçirdiği belirtilmişti. Çevrede yaşayan vatandaşların da endişe duyduğu olay, 4 Ağustos 2026 tarihinde İhlas Haber Ajansı tarafından gündeme taşınmıştı.

Haberde genç kızın annesine yönelik şiddet uyguladığı, zaman zaman yola çıkarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ve çevrede yaşayanlar açısından risk oluşturduğu iddialarına yer verilmişti.

Sağlık kontrollerinin ardından bakım merkezine yerleştirildi

Olayın gündeme gelmesinin ardından yetkililer harekete geçti. Emine Çiçeklioğlu’nun gerekli sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesinin ardından devlet korumasına alınarak bir bakım merkezine yerleştirildiği bildirildi.

Genç kızın bakım merkezine alınmasıyla annesi Keziban Çiçeklioğlu da uzun süredir yaşadığı korkunun sona erdiğini belirtti. Çiçeklioğlu, sürece destek veren yetkililere teşekkür etti.

“Annesi de köy halkı da rahatladı”

Emine Çiçeklioğlu’nun dayısı Yaşar Murat Çelik de alınan kararın aile ve köy halkı açısından önemli olduğunu söyledi. Okulların açıldığı dönemde böyle bir adım atılmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Çelik, yetkililere teşekkür etti.

Genç kızın bakım merkezine yerleştirilmesiyle bakım ve ihtiyaçlarının profesyonel destek altında karşılanacağı, ailesi ile köy sakinlerinin yaşadığı endişelerin de giderildiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı