Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmasına yönelik yaptığı açıklamaları Eskişehir Net’ten Meltem Karakaş’a değerlendirdi. Anahtar Parti tabanının müstakil yürüme konusunda bir beklentisinin olduğunun altını çizen Ölce, ortak cumhurbaşkanı adayını konuşmak için erken olduğunu söyledi. Ölce, “Biz başka bir cumhurbaşkanı adayının etrafında toplaşalım, onun etrafında birleşelim. Bizim böyle bir düşüncemiz yok” diye konuştu.
“Münasebetsiz tartışmalar, konular”
“İttifak, masa kurmak cumhurbaşkanlığı adaylığı bunları konuşmak şu anda Türkiye gündeminde çok erken” diyen Ölce, “Bize biraz münasebetsiz tartışmalar, konular gibi geliyor. Çok ergen hesaplar gibi geliyor. Türkiye’nin şu an terörsüz Türkiye gibi önümüze konulmuş bir mevzusu var. 22 Ekim’den beri en üst perdeden Sayın Devlet Bahçeli’nin söyledikleri bir gündem yarattı. İki sene önce bunun tam tersini söylüyorlardı. 180 derece bir dönüşle bir paradigma değişikliği yaptılar. İki sene önce vatandaştan bir vekalet istediler. Vekâleti alırken bu Kandil’i başlarına yıkacağız, bunlar Selahattin Demirtaş’ı içerden mi çıkaracaklar diye miting meydanlarında vatandaştan oy istediler. Vatandaş bir tercih yaptı. Vatandaş şunu söyledi: Evet ekonomik olarak zorluklar olabilir ama vatansız kalmakla ekonomik darlık arasında bir tercih yaptı. Ve vatandaş biz vatansız kalmayız dedi. Vekaleti öyle aldılar. Dün sövdüklerine bugün kucak açar hale gelmişler. Bu canileri mahvedeceğiz dediklerine bugün kurucu önder demeye başladılar hem de Alparslan Türkeş’in mezarının başında. Büyük bir paradigma değişikliği var. Bizim buna itiraz etmemiz kadar normal bir şey olamaz” şeklinde konuştu.
“Münasebetsiz muhasebe yapıyorlar”
Terörsüz Türkiye sürecini eleştiren Ölce, “Bu işin 500 milyar dolar maliyeti var diyorlar. Münasebetsiz muhasebe yapıyorlar. Biraz da kendi maliyetinize bakın. 500 milyar dolardan bahsediyorlar. Kendi maliyetinize bakın. Sadece kur korumalı 100 milyar dolar bu memleketin, vatandaşın cebinden para gitti. 22 senelik iktidarınızda 500 küsur milyar dolar faiz ödediniz. Depremde 11 tane ilimizde önceden önlem almadığınız için milyarlarca lira TL’miz gitti. Siz kendi maliyetinize bakın. 40 senelik terör örgütüne harcanmış 500 milyar doların, bugün böyle bir güzelleme ile 500 milyar dolar cebimizde kaldı. Siz önce 22 senelik maliyetinize bakın. Ayrıca vatan dediğiniz şeye arsa, tarla gibi bakarsanız maliyet hesabı yaparsınız. Vatanda maliyet hesabı yapılmaz. Bu memlekete ne kadar yük oldunuz, önce kendi muhasebenizi yapın” dedi.
“Sonuna kadar müstakil hareket edeceğiz”
Yavuz Ağıralioğlu dışında bir cumhurbaşkanı adayı etrafında toplanmak istemediklerini söyleyen Ölce, “Bütün teşkilatlarda, bütün partilerde her zaman için olası cumhurbaşkanı adayı gönüllerde kendi genel başkanlarıdır. Bizim gönlümüzde yatan aslan Yavuz Ağıralioğlu’dur. Biz başka bir cumhurbaşkanı adayının etrafında toplaşalım, onun etrafında birleşelim. Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Bunları konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Biz müstakil hareket edeceğiz. Sonuna kadar müstakil hareket edeceğiz” diye konuştu.
“Kesinlikle ittifak gündemimiz yok”
Gündemlerinde herhangi bir parti ile ortak hareket etmenin söz konusu olmadığını söyleyen Ölce, “Meclislerde masalar, komisyonlar kuracaklar. İttifak masası diyecekler, hesaplar yapacaklar, parmak sayacaklar. Biz devire devire iktidara yürüyeceğiz vatandaşımızla beraber. Bizim şu an gündemimizde kesinlikle o parti, şu parti, bu parti kesinlikle ittifak gündemimiz yok. Biz sonuna kadar müstakil olarak hareket edeceğiz. Anahtar Parti olarak vatandaşın kalbine yürüyeceğiz. Vatandaşımızla beraber biz iktidara yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.
“Tabanımız müstakil yürümemizi istiyor”
Ölce, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün ki bu iklim de MHP, DEM, AK Parti biz beraber yol yürüyeceğiz demişken bunun karşısında birleşme taraftarı olan, böyle bir masa kurma niyetinde olan partiler olabilir. Çünkü benzer itirazlar yapıyoruz. O yüzden de beraber olmamız gibi bir niyet, istek var. Fakat bizim tabanımız müstakil yürümemizi istiyor. Genel başkanımız Yavuz Ağıralioğlu da buna benzer açıklamalar yapıyor. Müstakil yürüyeceğiz. Kimseyle şu an konuşacak değiliz. Çok da erken olduğunu düşünüyoruz.”