Belediyeleri eleştiren Albayrak; altyapı, temizlik ve ulaşım sorunlarına dikkat çekerken, URAYSİM, Hatboyu, ilçe yatırımları ve kent ekonomisine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak, “Şehrin her yerindeyiz. Pazardayız, sanayideyiz, küçük sanayideyiz, küçük esnaftayız. En ücra yerlerdeyiz, Baksan'dayız. Bunlara baktığımız zaman gerçekten merkezde bazı şeyler derli toplu gözükse de, kenarlarda gerçekten çok büyük bir sıkıntı var. Kaldırımdan tutun da yollardaki çukurlardan tutun da çöp yığınlarından tutun da her şey gerçekten birbirine girmiş durumda. Onu tabii görüyoruz gördükçe de üzülüyoruz. Yani 'bu şehir bunu hak etmiyor' diyoruz. Ondan dolayı da belediyelere diyoruz ki 'gayret gösterin, çaba edin. Bu şehri seviyorsanız, bu şehrin geleceğini seviyorsanız ve bu şehirle alakalı bir hayaliniz olmayabilir ama en azından mevcudu düzgün korumanız noktasında biraz gayret gösterin' diyerek böyle güzel bir video hazırlayalım dedik. Ondan sonra Baksan'daki olayı gösterdik. Orada görüyoruz, biliyorsunuz ki gerçekten küçük sanayideki yerler... Ondan sonra Emek'teki özellikle biliyorsunuz ki su baskınlarındaki, ufak bir yağmur yağdığı zaman bile yani yetersiz altyapının ne olduğunu gösterdik. Ondan dolayı da AK Partimizin gerçekten hep vizyon projeleri tabir ettiğimiz büyük projeleri ne yaptık? Bu şehrin önünü açan projeler olarak değerlendirdiğimiz için de onlara her defasında Toplu Konut İdaresi'nden hastanesine, stadyumundan yollarına, alt geçitlerinden üst geçitlerine her şeyi ne yaptı? Bu şehrin gerçekten geleceği için, bu şehrin rahatlaması için bütün hizmetleri yaptıysa AK Parti yaptı dedik ve orada da onu anlatmak istedik ve devamında bir de şöyle bir şey var: Gerçekten Eskişehir'de şu an felaket bir karmaşa var ve koltuk kavgası var. Böyle sıkıntılardan dolayı şu an ne oluyor? Kimse Eskişehir'i düşünmüyor. Biz de dedik ki artık Eskişehir'i düşünün” ifadelerini kullandı.
Artık yönetilemiyorlar
Albayrak, ilçe belediyelerinin kendi sorunlarına yeterince eğilmediğini savunarak, “Şikayetleri bazen büyükşehire iletiyoruz, sağ olsun o konuda dönüş yapıyorlar ama ilçe belediyeleri... Çünkü gerçekten şu an net olarak söylüyorum; bundan 6 ay önce Tepebaşı Belediyesi yönetilemiyor diyorduk. Bakın yönetilemiyor olduğunu gördük. Yönetemediklerini de gördük. Şimdi Odunpazarı'nda da aynı sıkıntı var. Odunpazarı da yönetilemiyor artık. Artık bunlar kendi menfaatleri ve kendi koltuklarının sevdalarına düştüklerinden dolayı da ilçelerine çok fazla bakmıyorlar. Tabii şöyle bir algıları var: ‘Ya biz ne yapsak da yapsak millet bize oy veriyor, onun için de çok sıkıntı yok, yapmayalım. İnsanlar gerçekten çöp, çukur, çamurun içerisinde devam edip bize oy veriyorlar’ mantığında gidiyorlar. Tek tek anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz ama Eskişehir hizmet bekliyor. Bugün Sarıcakaya yolu, Mihalgazi yoluyla alakalı süreçler bitmek üzere. İhaleleri yapıldı, ihale süreçleri tamamlandı. Bir aksilik olmazsa bize verilen bilgi 2028'in ilk aylarında hem Sarıcakaya yolu hem Mihalgazi yolu bitecek ve devamında bakın bugün Sarıcakaya'ya yapılan ASM sonra gelin bugün Mihalgazi'ye yapılan bakın şu an hükümet Konağı, Sarıcakaya'ya yapılan TOKİ... Bakın oradaki insanlar Sarıcakaya'da şu an ne diyorlar? ‘Başkanım, 2. etap noktasıyla orantılı bize muhakkak yer açın, biz 2. etabı da istiyoruz’ Mihalgazi bugün ne yaptı? 1. etap doldu, bitti. Şu an 2. etap da bitmek üzere. Şu an Mihalıççık'ın biliyorsunuz ki bir kapalı spor salonu meselesi vardı. Sağ olsun Spor Bakanlığımız bu konuyu Spor Toto üzerinden %70'ini karşıladı. Mihalıççık'taki vatandaşımızın bir sıkıntısı olduğu zaman gidecek, Eskişehir'e gelmeden oradaki tüm sorunlarını çözmüş olacak. Mihalgazi için de, aynı olay Sarıcakaya için de, aynı olay bakın İnönü için de... Han'da 111 konutumuz bitmek üzere. ASM yapıldı Han'da, kapalı spor salonları yapıldı. Pazar alanı noktasındaki çalışmalar devam etti, doğalgaz noktası başladı çalışmaya... İnönü Belediye Başkanlığını takip edin, Mihalgazi Belediye Başkanlığını takip edin. Han Belediye Başkanlığını takip edin; sürekli Ankara'da, bakanlıklarda, taleplerde, isteklerde... Şehrinin, ilçesinin geleceğini daha iyi noktaya getirmek için bir çaba içerisinde. Bir belediye başkanı dertlenmeli ama şu an hem merkezdeki ilçe, iki ilçe belediyesi hem büyükşehir bu konuyla alakalı çok fazla bir şey yapmıyorlar” dedi.
AK Parti Eskişehir’de 25. yılını kutlayacak
Albayrak, “AK Partimiz 25. yaşına giriyor. AK Partimiz gerçekten Genel Merkezimiz çok büyük bir hazırlık yapıyor. 100 bin katılım sağlama noktasında bir kutlama süreci olacak. AK Parti Ankara'da Millet Bahçesi'nde Genel Merkezimiz yapacak. Biz de buradan inşallah katılım sağlayacağız. Devamında da 23 Ağustos Pazar günü, Dede Korkut Parkı'nda geçirmiş olacağız. Geçen sene 24 bin vatandaşımız katılmıştı. Bu sene inşallah 26 bin vatandaşımızın katılmasını öngörüyoruz. Biz 100 bin kotasını geçtik. Devamında 101 bin, şu an 102 bin'i... Takriben 1000 kişilik üyeyi takriben 20-25 günde yapmış olduk. AK Parti demek huzur demek. AK Parti demek gerçekten bu şehre sevdalı insanların bir araya gelmesi demek. AK Parti bu şehrin geleceğine güzel imzalar atan insanların toplandığı yer demek. Onun için de biz hep diyoruz, farklı belediye başkanları olduğu zaman; huzura, mutluluğa ve şehrin ve ilçen için hizmete ‘Hoş geldin’ diyoruz ve bunu söylemeye de devam ediyoruz. Ondan dolayı da biz de inşallah bir aksilik olmazsa... Bak, geçen sene 4 günlük bir program yapmıştık, toplamda 80 bin insan katılmıştı. Bu sene 2 günlük yapacağız. Cumartesi günü öğleden sonra başlayacak, Pazar gününe inşallah konserle sonlandıracağımız güzel bir organizasyonla AK Partimizin 25. yaşını kutlamış olacağız” dedi.
Eskişehir sanayisi çok kötü durumda değil
Albayrak, “Türkiye dünyaya entegre olmuş bir ülke ve bugün bizim ihracatımızın en fazla %70 civarındaki noktası neresi? Avrupa. Avrupa Birliği ülkeleri. Onun için tabii ki bakın bugün dünyada özellikle işte İran-İsrail savaşıyla alakalı gelinen süreçte gerçekten petrole, petrol kimya ürünlerindeki artışlar ister istemez her şeyi etkiliyor. Ya bizi de etkiliyor. Ondan dolayı da bu konuda ama şu bir gerçek: Evet, sanayicimiz ister istemez sıkıntıya giriyor ama çok çok sıkıntılı mı? Hayır, çok çok sıkıntılı değil ama yani bugün keşke sanayi üretme noktasındaki süreçte belli büyümeyi almış olsaydı. Ama hâlâ şu bir gerçek: Bakın Eskişehir'de bazı sektörlerde hâlâ işçi bulma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Gelinen noktada bugün TÜİK verilerine baktığın zaman hâlâ ne oluyor? %10'un altında. Şu an çalışmayan sayısı %10'un altına düşmüş durumda. Ondan dolayı da bu konuda gerçekten ülkemiz, Eskişehir'imiz bu konuda çok çok iyi bir noktaya geldi mi? Geldi.
İki yılda yani neredeyse 100 tane fabrika yapıldı. Şimdi insanlar şunu diyor: "Ya başkanım biz burayı krediyle yaptık." Ya tamam, bak krediyle yapmış olsan dahi ama ne oluyor? Ne yapıyorsun sen? Gelecekte ümit var olduğun için yapıyorsun. Ben burayı gelecekte imalatı açabilirim, ben gelecekte burayı ne yaparım? Ekonomiye katkı olarak sunabilirim. Ben burayı gelecekte kira olarak verebilirim ümidin olduğundan dolayı yapıyorsun. Öbür türlü yapar mısın? Yapmazsın. Paranını bankaya koyarsın, altın yaparsın gibi gibi farklı materyallerde kullanırsın ama bugün iki üç yıllık zaman diliminde 100 tane fabrika yapılıyor olması demek bugün ekonomiye olan güvenin hangi boyutta olduğunun en büyük göstergesi yani. Özellikle tabii Maliye Bakanlığımız, ekonomi kurmaylarımız bu konuda tabii ki bazı şeyleri sıkıyorlar ama bence yakın gelecekte bunun inşallah süreci açılacak. Çünkü niye? Bir enflasyon belası var. O belayla mücadele etme noktasında çaba gösteriliyor. Ekonomi kurmayları bu konuyu en iyi şekilde yönetiyor ve yönetmeye devam ediyor. Onun için de yani çok kontrollü ve dengeli bir gidiş var ama yakın gelecekte yani hep diyoruz yapar safa AK Parti yapar. Bir zamanlar KGF kredisi noktasında insanlara ne oluyor? 0-60'larda, 0-50'lerde kredi verilen günler de yaşandı bu ülkede. He şu an ne oluyor? Tabii ki dünya konjonktürü, ekonomideki daralma, dünyadaki daralma, ondan sonra bazı ülkelerin savaşları ister istemez bizde de etkilemesinden dolayı ister istemez ekonomide biraz ne yapıyorlar? Biraz daha kontrollü gitmeyi sağlıyorlar. Onun için de yakın gelecekte inşallah orada sağlamış olacaklar. Niye? Biz hep diyoruz, yaparsa AK Parti yapar diyoruz. Çünkü 25 yıldan beri gerçekten sorunsuz ve sıkıntılı bir şekilde bu ekonomiyi de en iyi noktaya getiren bir hükümet, getiren bir cumhurbaşkanı, getiren bir bakanlar kurulu var” ifadelerini kullandı.
Eskişehir sanayisini en iyi noktaya taşıma gayretinde olacağız
Eskişehir sanayi, ticaret ve borsa seçimleri hakkında konuşan Albayrak, “Tarih netlik kazanmış, herhalde Ekim Kasım ayları içerisinde yapılacakmış. Onula alakalı bilgi gelmiş Odalar ve Borsalar Birliği'nden. Tabi süreç daha yeni, yakın onun için de daha çok fazla böyle olayın hani bize yansıyan yansıyan bir noktası olmadı. Olacaktır muhakkak. Olur tabii ki, biz de sonuçta sanayiciyiz. Ben de bugün Eskişehir Sanayi Odası'nda 3 dönemden beri meclis üyesiyim. Bu dönemde yine meclis üyesi olunması noktasında biz de çalışacağız, biz de mücadele edeceğiz. Gerçekten Eskişehir sanayisini en iyi noktalara taşımanın ya da Eskişehir ticaretini en iyi noktalar taşımanın bir gayreti ve çabası içerisinde hep beraber olacağız” dedi.




