AK Parti, 2002 yılından bu yana Türkiye genelinde sürdürdüğü kalkınma ve yatırım politikaları kapsamında Eskişehir’e yönelik yatırımlarını duyurdu.
YATIRIMLAR AÇIKLANDI
Eskişehir'e son 23 yılda yapılan yatırımlar şu şekilde,
Adalette 2 milyar TL, Eğitimde 19 milyar TL, Gençlik ve sporda 6 milyar TL, Sosyal yardımlarda 25 milyar TL, Sağlıkta 18 milyar TL, Çevre ve şehircilikte 55 milyar TL, Ayrıca ek olarak 2 milyar TL’lik yatırımlar gerçekleştirildi.
Ulaştırma alanında 92 milyar TL,Tarım ve ormanda 54 milyar TL, Sanayi ve teknolojide 13 milyar TL (3 milyar yatırım + 10 milyar destek), Enerjide 71 milyar TL,
Kültür ve turizmde 2 milyar TL, Çalışma ve sosyal güvenlikte 12 milyar TL’lik destek ve teşvik sağlandı.
AK Parti döneminde Eskişehir Teknik Üniversitesi kurularak şehir, üçüncü devlet üniversitesine kavuştu. 181 okul binası yenilenerek depreme dayanıklı hale getirildi, toplam 2877 derslik, 28 spor salonu ve 5000’i aşkın kapasiteli pansiyonlar inşa edildi. Ayrıca yeni Eskişehir İl Halk Kütüphanesi, önceki yapının 10 katı büyüklüğünde hayata geçirildi.
33 bin seyirci kapasiteli stadyum başta olmak üzere toplam 49 spor tesisi kazandırıldı. KYK yurt kapasitesi 17.522’ye ulaşdı.
SAĞLIK YATIRIMLARI
Şehirde toplam 1994 yatak kapasiteli 6 hastane inşa edildi. 1081 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2018’de hizmete açıldı.
Şehir genelinde 15 binden fazla sosyal konut inşa edildi. 5 millet bahçesinden 2’si tamamlandı, diğerleri yapım aşamasında.
Eskişehir’e 227 km bölünmüş yol, 12 köprülü kavşak, çok sayıda bağlantı yolu kazandırıldı. Eskişehir - Ankara hattı, Türkiye’nin ilk Yüksek Hızlı Tren hattı olarak 2009’da devreye alındı. Eskişehir - Antalya Hızlı Tren Hattı projesinin etüt çalışmaları tamamlandı.
DOĞALGAZSIZ İLÇE KALMADI
12 baraj, 92 sulama tesisi, 168 tarımsal altyapı yatırımı hayata geçirildi. Sanayide 2 teknokent, 21 AR-GE merkezi kuruldu. Eskişehir’in ihracatı 744 milyon dolardan yaklaşık 4 milyar dolara yükseldi. Fabrika sayısı 411’den 908’e, çalışan sayısı ise 21 binden 50 bine çıktı.
Enerjide önemli bir eşik aşılırken, tüm ilçelere doğalgaz ulaştırıldı. Ayrıca Beylikova’da keşfedilen 694 milyon ton nadir toprak elementi rezervi, Eskişehir’i bu alanda Çin’den sonra dünya ikincisi yaptı.
AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Güzel şehrimiz Eskişehir’e her daim önem verdik, vermeye de devam edeceğiz. 23 yılda asırlık hizmetleri hayata geçirerek, Eskişehir’in geleceğini inşa ettik. Bundan sonra da durmadan, yorulmadan çalışacağız.”