Bursa Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ilk olarak, AK Parti Eskişehir il Başkanı Gürhan Albayrak'ı ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Efkan Ala, "Bizler, milletten aldığı iradeyi Ankara’ya gidince unutmayan, Birleşmiş Milletler kürsüsünden dünyaya seslenen ve küresel liderliğin öncülerinden olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından yürüyoruz. Bu yolda olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü O’nun liderliği, milletimizin verdiği iradeyi her zaman korumuş ve ona sahip çıkmıştır. Bu iradenin eseri olarak, Bulgaristan büyüklüğünde bir alanı imar ettik; 455 bin konutu hak sahiplerine teslim ederek ülkemize çağ atlatan projelere imza attık. Şimdi gelelim ana muhalefetin vizyonuna… Onların vizyonu, 50 tane çöp konteyneri, bir minibüs ve birkaç kilit taşından ibaret! 17 bakanlığın 14’ünden daha fazla bütçeye sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, maalesef adını millete hizmetle değil, yolsuzlukla duyuruyor. İşte aradaki fark bu kadar net! Bir tarafta Türkiye’ye eserler kazandıran, milletin iradesine sahip çıkan bir anlayış; diğer tarafta ise iş bilmezlik ve yolsuzluk bataklığında debelenen muhalefet… Ama milletimiz feraset sahibidir. Kimin ülkesi için çalıştığını, kimin sadece koltuk derdinde olduğunu çok iyi bilir. Biz, Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle bu eser siyasetini büyüterek devam edeceğiz. Eskişehir’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum: Gelin, bu büyük yürüyüşte yerinizi alın. Gelin, istikrarı birlikte inşa edelim. Türkiye’yi hep birlikte daha güzel yarınlara taşıyalım!" dedi.

"ESKİŞEHİR'DE SİZLERLE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Ziyaretin ardından, Bursa Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala Ramazan ayının 4. gününde kurulan Dede Korkut Parkı'ndaki iftar sofrasında orucunu açtı.

Efkan Ala, "Partimizin güzide teşkilatıyla bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Bugün, Türkiye’nin hem sanayisiyle hem siyasetiyle önemli şehirlerinden biri olan Eskişehir’de sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Biz istiyoruz ki; ülkemizin hedeflerine birlikte yürüyelim. Bu hedeflere ulaşmada Eskişehir’in daha güçlü bir destekle istikrarın arkasında durması, ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu teşkilat, fedakâr duruşu ve ilk günkü heyecanını koruyarak gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. İşte bu büyük ailenin, bu büyük heyecanın bir parçası olmaktan ayrıca onur duyuyorum. Ülkemizi gelişmiş ve kalkınmış bir ülke yapma hedefiyle gece-gündüz çalışıyoruz. Üye sayımız bakımından pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla üyeye sahip olan bu büyük aile, dinamizmi ve ortaya koyduğu büyük çabayla Türkiye’nin istikrarına ve gelişmesine önemli katkılar sunuyor. AK Parti olarak; milletimize verdiğimiz sözleri birer birer hayata geçirecek ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize mutlaka erişeceğiz." şeklinde konuştu.

"DAHA ÇOK YOL ALACAĞIZ"

İftar sonrası Efkan Ala Eskişehir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği ile bir araya geldi.

Efkan Ala sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; "Aziz Ramazan'ın bu mübarek gününde gönül isterdi ki hep huzurdan, rahmetten konuşalım. Ama bir gerçeği haykırmak da boynumuzun borcudur: O eski statükonun kalıntıları, o zihniyetin artıkları hiçbir yere gitmedi. Pusudalar, tetikteler, fırsat kolluyorlar. Daha oruçlarımızın ilk gününde, Ramazan'ın manevi iklimine girer girmez, bir laiklik bildirisiyle çıkageldiler. Karanlıktan bahsediyorlar. O bahsettiğiniz karanlık sizin kısır, kin dolu zihninizden başka bir şey değil. Bir de kalkmışlar, tehdit diliyle milletin inancına, mukaddesatına ayar vermeye yelteniyorlar. Peki neden? Çünkü artık Ankara'da milletin iradesi tecelli ediyor da ondan. Çünkü millet neyi istemişse, işte o oluyor. Rahatsız oluyorlar, çünkü vesayet odaklarının değil, sandıktan çıkan irade tecelli ediyor. Yıllarca milletin seçilmiş temsilcilerine "Sizin orada ne işiniz var?" diye meydan okuyanlar, şimdi laiklik perdesinin ardına saklanıp inanç özgürlüğüne olan kinlerini kusuyorlar. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz 28 Şubat'ı gördük, muhtıraları gördük, türban yasaklarını gördük... Sizin tehditleriniz vız gelir! Siz hangi irticadan söz ediyorsunuz? Hangi laiklik koruyuculuğundan dem vuruyorsunuz? Bizim siyasetimizin olmazsa olmazı, temel şartı inanç özgürlüğüne sahip çıkmaktır. Biz bu uğurda uzun yola hüküm giymişiz; gerektiğinde bedel ödemeye, gerektiğinde dimdik durmaya ant içmişiz. Kimsenin inancına, yaşam tarzına müdahale etmeyiz; ama kimsenin de bizim inancımıza, değerlerimize dil uzatmasına, gölge düşürmesine asla müsaade etmeyiz. Ramazan'ın manevi ikliminde kalkıp da karanlıktan bahsetmek, millete parmak sallamak kimin ne haddine? Biz hesabı ancak milletimize veririz. Siz Ankara'da bize ne yapacağımızı söyleyecek konumda değilsiniz. Sizin yaptığınız düpedüz hadsizliktir. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Onun için daha çok işimiz var, daha çok yol alacağız. Biz ancak ve ancak Rabbimizin huzurunda secdeye kapanır, O'na baş eğeriz. Bunun dışında hiçbir güç, hiçbir vesayet odağı karşısında eğilmeyiz. Bu millet, bin dört yüz yıldır secdeden başka hiçbir güç önünde boyun eğmemiştir, eğmeyecektir."

TAZİYE ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Efkan Ala son olarak, Milletvekili Fatih Dönmez, İl Başkanı Gürhan Albayrak ile birlikte babasını kaybeden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’i hanelerinde ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Vekil Fatih Dönmez, "Eskişehir Milletvekili Sayın Utku Çakırözer’e Genel Başkan Vekilimiz Sn. Efkan Ala ile birlikte taziyede bulunduk. Bu vesileyle merhum Mehmet Ali Çakırözer’e bir kez daha Allah’tan rahmet; Sayın Milletvekilimize ve kıymetli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi