Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eskişehir Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulaması Projesi kapsamında 2 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, proje tamamlandığında 44 bin dekar tarım arazisinin modern sulama sistemlerine kavuşacağını, ekonomiye yıllık 485 milyon lira katkı sağlanacağını ve 9 bin kişiye istihdam oluşturulacağını açıkladı.

İbrahim Yumaklı’nın bu açıklaması sonrası AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu sosyal medya hesaplarında konuya ilişkin açıklamada bulunarak teşekkürlerini sundular.

“DEV BİR YATIRIMI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Gürhan Albayrak şu ifadelere yer verdi:

“2026 yılında, Eskişehir’imizin bereketli topraklarında çiftçimizin emeğine değer katacak dev bir adımı daha hayata geçiriyoruz!

Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulaması projesiyle, Günyüzü ilçemizden Polatlı’ya uzanan 44 bin dekar alanı modern sulama sistemleriyle buluşturuyoruz.

2 Milyar TL yatırım bedeli

485 Milyon TL yıllık ekonomik katkı

9 bin hemşehrimize yeni istihdam kapısı

Bu dev yatırım, toprağımıza bereket, soframıza huzur getirecek. Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza ve emeği geçen DSİ ekiplerimize şükranlarımı sunuyorum.”

“ESKİŞEHİR’İMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ise şu açıklamayı yaptı:

“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın açıkladığı Yukarı Sakarya–İlyaspaşa Sulaması Projesi, Eskişehir’imiz için son derece kıymetli bir yatırımdır.

2 milyar liralık bu dev yatırımla;

44 bin dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşacak,

yıllık 485 milyon lira ülke ekonomisine katkı sağlanacak,

9 bin vatandaşımız için yeni istihdam kapıları açılacaktır.

Üretimi, bereketi ve istihdamı merkeze alan bu önemli projenin; çiftçilerimize, Eskişehir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi