2 öğretmenin öldüğü araçtan sağ kurtulan öğretmen anlattı: "Beni de öldüreceğini düşündüm"
2 öğretmenin öldüğü araçtan sağ kurtulan öğretmen anlattı: "Beni de öldüreceğini düşündüm"
İçeriği Görüntüle

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde 5 Kasım'da meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ağır yaralandığı olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Cinayetlerin zanlısı 28 yaşındaki Arif Sefa Özdemir'in saldırılarda kullandığı av tüfeğini yaklaşık bir ay önce 12 bin TL'ye satın aldığı öğrenildi.

8 kişiyi öldürüp 1 kişiyi ağır yaraladı

İddiaya göre İhsaniye ilçesine bağlı Bozhüyük köyünde yaşayan Arif Sefa Özdemir, biçerdöver alışverişinden kaynaklanan anlaşmazlık nedeniyle Ahmet Uzel (57), Bekir Toprak (50) ve Numan Toprak'ı (56) öldürdü.

Zanlı, daha sonra araçlarını gasp etmek istediği Seydi Ahmet Aydoğmuş (73) ve eşi Satı Aydoğmuş (68) ile İsmail Şen, öğretmen Hilal Mete (31) ve Ayşe Sena Demir'i (46) de öldürdü. Aracını almak istediği S.P. ise saldırıda ağır yaralandı.

Ruhsatsız av tüfeğini 12 bin TL'ye satın almış

Olayın ardından Eskişehir'e kaçan zanlı, güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetlerde kullanılan av tüfeğinin yaklaşık bir ay önce M.A. isimli kişiden 12 bin TL karşılığında satın alındığı belirlendi. Tüfeğin ruhsatının bulunmadığı, silahı sattığı belirtilen M.A.'nın ise başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı