Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem uzmanı Serkan İçelli bölgedeki aktif fay hatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İçelli, 1914 Burdur (7.1) ve 1995 Dinar (6.2) depremlerinin etkilediği tektonik alanda yer alan Gemiş Fayı üzerinde sarsıntı kaydedildiğini belirtti.
Burdur Grabeni ve çevresindeki fay hatlarının bölgedeki kabuk deformasyonunun önemli bileşenleri olduğuna dikkat çeken uzman isim, tehlikeye işaret etti.
Karakent, Gökçebağ ve Maymun Dağı Faylarına Dikkat!
Bölgedeki risk faktörlerini sıralayan Serkan İçelli, Burdur Grabeni ve çevresinde bulunan Karakent, Gökçebağ ve Maymun Dağı faylarının bölgesel tektonik deformasyon içerisinde mutlaka dikkate alınması gereken aktif kırıklar olduğunu vurguladı. İçelli, bu kritik fay sistemlerinin 6 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip bulunduğunu ifade etti.





