Ekonomist Mahfi Eğilmez, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından altın fiyatlarında yaşanan tarihi yükselişi değerlendirdi. Eğilmez, jeopolitik belirsizliklerin arttığı bu süreçte yatırımcılara önemli bir uyarıda bulundu: “Sepetinizde sigorta olarak biraz altın bulunmasında fayda var.” Altın, saldırı sonrası rekor tazeledi. Gram altın 4.379 TL seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek değerine çıktı. Aynı dakikalarda ons altın da 3.444,53 doları gördü.
MAHFİ EĞİLMEZ UYARDI
Eğilmez, X platformunda yaptığı paylaşımda, küresel gerilimlerin ekonomik piyasalarda tetikleyici bir unsur olduğunu hatırlarak, şu ifadeyi kullandı: Trump, Putin, Netanyahu işbaşındaysa sepetinizde sigorta olarak biraz altın bulunmasında yarar var. Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değil bir sigorta önerisidir.
Ünlü ekonomist, bu açıklamasına yatırım tavsiyesi olmadığını açıklayadı.
Trump, Putin, Netanyahu işbaşındaysa sepetinizde sigorta olarak biraz altın bulunmasında yarar var. Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değil bir sigorta önerisidir.
— Mahfi Eğilmez (@mahfiegilmez) June 13, 2025
Savaş riskinin arttığı dönemlerde emtia arayışının hızlandığını belirten uzmanlar da, yatırımcıların portföylerinde altına yer vermesinin olası ekonomik dalgalanmalara karşı bir tür koruma sağlayabileceğini ifade ediyor.
Bugün saat 11:54 itibarıyla güncel fiyatlar şu şekilde:
– Ons altın: 3.425,57 dolar
– Gram altın: 4.342,73 TL
– Dolar kuru: 39,42 TL