Go tutkunları, 28-29 Haziran tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenecek olan 2025 Eskişehir Go Şampiyonası'nda buluşuyor. Go Magic, Awesome Baduk ve Adımlar Kitap Kafe’nin desteğiyle organize edilen bu önemli etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından Go oyuncularını bir araya getirmeyi hedefliyor. Organizasyon, yalnızca rekabetin ön planda olduğu bir turnuva değil, aynı zamanda Go severler için sosyalleşme, öğrenme ve dayanışma ortamı olarak öne çıkıyor. Özellikle genç oyuncuların ve yeni başlayanların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Turnuva, 28 Haziran Cumartesi sabahı saat 08:30’da kayıt süreciyle başlayacak. Açılış konuşmasının ardından 09:30’da ilk karşılaşmalar oynanacak. Öğle arasının ardından ikinci tur başlayacak ve aynı gün saat 16:00’da turnuvaya renk katacak bir nikah töreni gerçekleştirilecek. İkinci gün olan 29 Haziran Pazar’da ise sabah 10:00’da üçüncü tur maçlarıyla müsabakalar devam edecek. Ardından dördüncü ve beşinci tur karşılaşmaları yapılacak ve şampiyona, saat 18:30’da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
Maç süreleri, oyuncuların kaliteli ve stratejik oyunlar çıkarabilmesini sağlamak adına 1 saat ana süre ve 5x30 saniyelik byo-yomi olarak belirlendi. Organizasyon yetkilileri, katılımcıların önceden kayıt yaptırmalarının hem uygun katılım ücreti hem de etkinliğin düzenli planlanması açısından önemli olduğunu vurguladı. Diğer Go derneklerinden katılım ücretleri için üye listeleri talep edildiği belirtildi.






