MİT Sincar'da suikast sorumlusunu etkisiz hale getirdi MİT Sincar'da suikast sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını, Peygamberimiz, İman ve İstikamet Konulu Konferansa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Müftüsü Bekir Gerek, din adamları, hayırseverler ve öğrenciler katıldı. Konferans din görevlilerin dua etmesiyle başladı. Duadan sonra açılış konuşmasını il müftüsü Bekir Gerek yaptı. Açılış konuşmasından sonra Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir’in, birçok alanda olduğu gibi din görevlileri alanında da ülkede bir ilke imza atmış şehir olduğunu söylerken, Türkiye’de ilk defa din görevlileri topladıkları paralarla bir okul yaptırmışlar ve Milli Eğitim Bakanlığına hediye edildiğini belirti. Konuşmasının ardından hayırseverlere, ödüller ve onurluk verildi. İl Müftüsü Bekir Gerek, Vali Hüseyin Aksoy’a çiçek taktim etti. Peygamberimiz, İman Ve İstikamet Konulu Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Birlik beraberlik ve kardeşliğin öneminden bahsetti. Efendimiz aleyhissalatu vesselam yâd etmek üzere bir araya geldikleri ifade etti. 6 Şubat yaşan deprem felaketti için dualar etti.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konu hakkında şöyle konuştu;
Mevlid-i Nebi Haftası İle Camiler ve Din Görevlileri Haftasını, Peygamberimiz, İman Ve İstikamet Konulu Konferansının yanı sıra, bugünün ayrı da bir önemi daha var vali beyi ziyaret içinde geldim. Bu sene iman İmam ve istikamet konusunu konuşacağız niye bu konuyu seçtik farkındalık olsun diye. Bu yıl imam ve istikamet konusunu seçmemizin nedeni 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık malum 50 binden fazla kardeşimizi insanımızı kaybettik. Rabbim imanla ölenlere şehadet nasip etsin. Şehit olanlara haşr eylesin, yaralı olanların hayatlarına kolaylaştırsın. Henüz daha normal hayata dönemeyenlere işlerini rızklarını hızlandırıp dönmelerini nasip eylesin. Osmaniye’yi Ziyarete gittiğimde depremden birkaç gün sonra, il müftümüz Bekir hocamızın başkanlığında Eskişehir den bir heyet gece gündüz hoca hanımla, hocalarla yani zor şartlarda bazen cesetler çıkmayabiliyor, bazen başka problemler olabiliyor. Ama arkadaşlarımız öyle güzel hizmet ettiler ki hizmet, ibadet aşkıyla, ibadet şevki ile soğuğa acıya susuzluğa hiç aldırmadan teşkilatın mensubu böyle arkadaşlarla beraber çalışmaktan dolayı da çok şükrettim ve gurur duydum. Bu vesileyle bütün arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


“Türk milletinin hazreti peygamber sevgisi başkacadır”
Eskişehir valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir, birçok alanda olduğu gibi din görevlileri alanında da ülkemizde bir ilke imza atmış şehirdir. Türkiye’de ilk defa din görevlileri topladıkları paralarla bir okul yaptırmışlar ve Milli Eğitim Bakanlığına hediye etmişlerdir. Tepebaşı ilçemizde Mevlidi Nebi Anaokulu adıyla hizmet veren bu okulun yapımında emeği geçen din görevlilerimizi şükranla yad ediyorum. Yüce gönüllü din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyorum. Türk milletinin hazreti peygamber sevgisi başkacadır. Onun için erkek evlatlarımızın çoğunun adı Mehmet’tir. Ordumuzun adı Mehmetçik’tir. Bizim ordumuzda takımlarımız 63 kişiden müteşekkildir. Çünkü 63, hazreti peygamberimizin ömrü saadetleridir. Türk milleti, bin küsur senedir İslamiyet’in alemde yayılması için mücadele eden bir millettir. Allah bu dine hizmet eden yerin altında kefensiz yatanlar hürmetine bize merhamet etsin. Bizi, dünyada peygamberimizin sünnetinden, ahirette de şefaatinden, mahrum bırakmasın" dedi.

“Hz. Muhammet Mustafa’yı anlatmaya, anlamaya ve onun örnekliğini hayatımıza ikamet etme konusunda gayret sarf ediyoruz”
Bekir Gerek İl Müftüsü ise şu ifadeleri kullandı;
“Mevlidi Nebi Haftası Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolasıyla ilimizde çok değişik etkinliklerle kutlamaya efendimiz HZ. Muhammet Mustafa’yı anlatmaya, anlamaya ve onun örnekliğini hayatımıza ikamet etme konusunda gayret sarf ediyoruz. Efendimiz Hz Muhammed Mustafa’dan bugüne kadar camilerimizin yapımında, yaşatılmasında mihrabında minberinde kürsüsünde hizmet eden camilerimize cemaat olan ve ahirete göçen herkesi rahmetle nimetlerle yat ediyoruz ruhları şad olsun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı