Tramvay yolunda araç çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Kader Yürük’ün ailesi ve sevenleri, Yürük’ün ölümüne neden olan sanığa verilen 6 yıl 10 ay 15 günlük hapis cezasına tepki göstermek için Eskişehir Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. Kader Yürük’ün annesi Ayşe Yürük, sanığa verilen cezasının yetersiz olduğunu belirterek, bir anne olarak adalete olan güvenini kaybettiğini söyledi.

Acılı aile adalet istiyor

Adliye Sarayı önünden yetkililere seslenen Yürük, şunları söyledi: “Kızım yaya yolundan geçip tramvay durağına geldiğinde 95 kilometre hızla tramvay yoluna giren ticari bir aracın çarpması sonucu olay yerine vefat etmiştir. Karayolunda bile 30 kilometre hız sınırı olan o bölgede 95 kilometre hızla tramvay yoluna girerek, kızımı katletmiştir. Mahkeme tarafından bilinçli taksirde ölüme neden olma suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmiştir. Benim kızım 17 yaşında, hayatının baharında hemşire olmak isteyen, büyük umutlarla büyüttüğümüz, saçının teline zarar gelmesin korkusundan endişe ettiğimiz Kader’in, kaderi bu olmamalıydı. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu ceza az. MOBESA kamera kayıtlarında göründüğü üzere bu bir kaza değil cinayettir. Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Aynı olay sizin başınıza gelse bu kararı kabul eder miydiniz. Bir anne olarak maalesef adalete olan güvenimi kaybettim. Sessiz kalmayacağız, Kader için ayakta ve sokaktayız.”
Kader Yürük’ün avukatı İsmail Doğancan ise mahkemenin verdiği karara saygı duyduklarını ancak katılmalarının mümkün olmadığını belirterek, İstinafa başvurduklarını aktardı.

Kaynak: Eskişehir.net Haber Merkezi