eyitgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayında 51 mahallede ayrı ayrı verilen 5’inci geleneksel iftar programlarının sonuncusu Seyitgazi İlçe Meydanında yapıldı. Programa ilgi yoğun olurken, iftar sofrasında bir araya gelen Seyitgazililer aynı gece Kadir Gecesini de birlikte yaşadılar. İftar programında bir konuşma yapan Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Hasan Kalın, Ramazan ayının rahmet ve kurtuluş ayı olduğuna dikkat çekerek, “Beş yıldan bu yana kurmuş olduğumuz iftar sofrasında hep birlikteyiz. Bugünkü hava koşullarına rağmen sofralarımızı dolduran hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerimizin bugün bir öğün yemeğe ihtiyacı yok. Buradaki asıl amacımız bizim ihtiyacımız olan şey bir olabilmek, beraber olabilmek, kardeş olabilmek. İşte siz Seyyid Battal Gazi’nin torunları, Şücaaddin Veli Hazretlerinin torunları, Üryan Babanın torunları, Himmet Baba’nın torunları, bu birliği, beraberliği, kardeşliği asla yarıda bırakmadınız. Her daim aziz milletin ve Devletin yanında oldunuz, bunun için hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Seyitgazi topraklarının Anadolu’nun doğduğu topraklar olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hasan Kalın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz sizlere hizmetkar olarak geldiysek, bize düşen de birliği sağlamak, beraberliği sağlayabilmektir, kardeşliği sağlamaktır. Allaha hamd olsun ki, tüm farklılıklara rağmen hep birlikte olmayı başardık. Bizler Şeyh Edebali’nin düsturu ile yaşadığımız için de insanı yaşatıyoruz ki devlet yaşasın. Bizle bu birliği beraberliği bin yıllardan beridir yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Allah sizlerden razı olsun, Rabbim birliğimizi beraberliğimizi korusun.”

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar sofrasında Başkan Kalın büyük, küçük tüm vatandaşlar ile bir araya gelerek, Ramazan ayının manevi atmosferinde hemşehrileri ile Ramazan ayının bereketini birlikte paylaştı. Seyitgazi Belediyesinin iftar programlarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, Başkan Kalın ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.