Bakan Koca'nın açıklamasının satır başları şöyle:

Dezenenformasyon karşı karşıya olduğumuz ciddi sorun. Bugün yaşadığımız örnek dikkat çekiciydi. Sabah sahte bir belge üretilip yayıldı. Kamuoyuna gizli diye sunuldu. Amacı güven kaybına yol açmaktı.

Hastalığın yayılımını kontrol altına alabiliriz. Riske karşı yapılması gereken yurttaş olarak biliyoruz. Düşmanımızı iyi tanıyoruz, sağlık altyapımız hızlı ve yaygın. Sıkı tedbirlerle bu sorunu aşacağız. Bugün Bilim Kurulu'nda alınan yeni öneriler oldu.

Umreden gelen 5 binin üzerinde vatandaşımızı gözleme aldık. 14 gün süre boyunca gözlem altında tutmuş olacağız. Yakın takip edilip Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda muhtemelen 7. veya 8. gün taramadan geçirmemiz planlanıyor. Alo 184 Sabim hattı Sağlık Bakanlığı İletişim Hattımız korona danışma hattı olarak hizmet vermeye başlamıştır.

“Halkımızın sağduyusu devletin organizasyon gücü kadar önemli.”

 “Test kitlerini ülkenin bütün illerine vereceğiz.”

 İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle uçuşlar yarın saat 08.00 itibarıyla yasaklanmış olacak. Böylece uçuiş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20'ye çıkmış oldu.

 “Pozitif çıkan yeni vakalarımız oldu, bu akşam rakamı açıklamış olacağım. Can kaybı yok ama solunum sıkıntısı olan hastalarımız var."

Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadı. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Bu süreçte solunum sıkıntısı olan hastalarımızın olduğunu söylemek istiyorum. Vakaların seyrinin dünya örneğinde görüldüğü şekliyle nasıl seyredeceğini biliyoruz. Hızlı bir yayılım içinde olacağını önümüzdeki haftalarda çok çok önemli olduğunu biliyoruz. Tanının, temas grubunun taranması, ayrıca hastanede tedavi ve yoğun bakım şartlarında olan hastaların tedavileri önem arzediyor.

“Korona virüsle ilgili laboratuvar sayımızı hafta sonuna kadar 16'ya çıkaracağız” dedi.