CHP'nin bugün MYK seçim değerlendirmesi için toplandı. Gözler CHP lideri Kılıçdaroğlu'nda. Toplantı sonrasında açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir. 7 puan oy kaybetmiştir, parlamentoda çoğunluğu kaybetmiştir" dedi.

Kılıçdaroğlu: "Oy kullananlara teşekkür ediyorum. Demokrasi adına binlerce gönüllü görev yaptı.  Hiçbir beklentisi olmaksızın demokrasi olsun diye yola çıkıp destek verenlere teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü kendi örgütlerimize yapıyoruz. Bütün baskı ve tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptılar. OHAL vardı. Bıçaklanan arkadaşlarımız vardı. Gece sabaha karşı CHP bayraklarını asan kardeşlerimiz vardı. Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı tarafta. Medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi. Bütün bu baskılara rağmen CHP örgütleri önemli bir görev yaptılar. Daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı görevinden istifa ederdi. Onlar da kullanıldı. Adalet Bakanı istifa ederdi. İstifa etmediler. CHP örgütlerinin hangi koşullarda bir zoru gerçekleştirdiğinin vicdan sahibi olan herkesin bilmesini isterim."

Kılıçdaroğu şöyle devam etti "Seçimlerle toplumun üzerindeki ölü toprağını kaldırdılar. Sonuç şu; AK Parti'ye 7 puan kaybettirdiler. Kolay elde edilebilecek bir başarı değildir. Bütün baskılara ve şantajlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma teşekkür etmeyip de kime edeceğim. Oyları 42,5'e düştü, bu bizim için çok önemli bir sonuç. Bu sonuç parlamentoda iktidar partisini kaybetmesine yol açtı. Dünün tek adamı, bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarini biz koruyacağız. Duvarın bir kısmını yıktık. Aynı azim ve kararlılıkla duvarın geri kalan kısmını da yıkacağız. Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir. 7 puan oy kaybetmiştir, parlamentoda çoğunluğu kaybetmiştir. Kazanan demokrasidir. Anadolu'yu barıştırdık. Asla yan yana gelemezler diye nutuk atanların nutuklarını boşa çıkardık, Millet İttifakı'nı kurduk. Demokrasiden yana tavır alanların bir arada durmasının ne kadar değerli olduğunu bütün dünyaya anlattık. Her türlü baskı ve tehdide rağmen sandık güvenliğini sağlamak namus borcumuzdu. Örgütümüz sandıklara sahip çıktı. Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Herkes görevini yapar. Ama iktidar liyakat sistemini sonlandırdığı için bu konuya ayrı bir ağırlık verdik. Orta Anadolu'da artık CHP'nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır vekil çıkaramadığımız13 ilde milletvekili çıkardık. Bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardık. Bu bizim demokrasiye olan bağlılığımızı gösterir. Biz bu konuda da bütün barajları yerle bir ettik. Dün arkadaşlarıma şu talimatı verdim: Her il başkanı ilçe başkanı milletin hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Sarayın çıkardığı kararnameler sonuna kadar irdelenecek. Meclis'in itibarını koruyacağız. Ekonomide yangın var. Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değil. Vatandaşın hakkını korurken onun ekonomisini de koruyacağız. Pek çok bilgiyi kamuoyunda gizleyeceklerdir. Bizim görevimiz bütün bilgileri kamuoyuyla paylaşmak olacaktır." dedi.