İnce, Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer ile birlikte Tasigo Otel’de gazetecilerle buluştu. İnce’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle: “Son üç ay içinde bir büyük piyasa karmaşası yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihinde görmediğimiz kadar büyük karmaşa var. Diyebilirsiniz ki türkiye çok ekonomik krizler gördü. Doğrudur. Farkındaysanız Güney Kore’de kriz olur, Kuzey Kore’de hiç kriz olmaz. Aslıda orada da olur da Kuzey Kore’de kriz yazılmaz. Türkiye’de artık Kuzey Kore’ye benzer olduğu için kriz olsa da yazılamıyor. Faiz sebep, enflaslan sonuç. Sayın Erdoğgan’ın yıllardır söylediği bir saçma iktisat teorisi var. Dünyada hiçbir iktisatçının kabul etmediği…”
Koltuk savaşı veriyorlar
“Merkez Bankası tabela faizlerini talimatla indiriyor. Merkez Bankası Başkanı’na hitap ederken Merkez Bankası Başkanım diye hitap ediyor. Sanki Tepebaşı İlçe Başkanına hitap eder gibi hitap etmesi bize milyar dolarlara mal oldu. Eylülden bu yana bi şeyler deniyorlar. Saçma bir iktisat teorileri var. Faiz 6 puan arttı. Riskler, CDS’ler 250 arttı. Kur yüzde 60 arttı. Ortada bir güven yok, öngörü yok. Geleceğe dair somut veri yok. Üç kez denediği ve sonuç alamadığı şeyi ısrarla denemeye devam ediyor. Akıllı insanlar da hata yapabilir ama akıllı insanlar aynı hatayı üç kez yapmazlar. Yanlış yaptıklarını biliyorlar fakat ego, kibir o kadar benliklerini sarmış ki yanlış yaptıklarını söyleyemiyorlar. Şimdi kıvırmanın yollarını arıyorlar. Çin modeli diyorlar, ekonomik Kurtuluş Savaşı diyorlar… Aslında koltuk savaşı veriyorlar.”
Kitap okumayı deneseydi…
“Dolar 20 yılda 10 kat arttı. Son dört yılda dolar dört kat arttı. Son bir yılda dolar iki kat arttı. Ekonominin kitabını yazdım diyordu, ekonomik çöküşün kitabını yazmış. Kitap yazmayı deneyeceğine kitap okumayı deneseydi memleket bu hale gelmezdi. OHAL konuşuluyor… Memleketi 19 yılın sonunda duvara toslattılar. OHAL’i konuşacağınıza olağanüstü tasarrufu konuşun, olağanüstü liyakati konuşun, olağanüstü ciddiyeti konuşu, olağanüstü bilimi konuşun, olağanüstü hukuku konuşun…”
Asıl değişmesi gereken sensin
“Üç buçuk yılda üç bakan, dört MB Başkan değiştirirsen asıl değişmesi gereken sensin bunu anlaman lazım. Hatırlayın Damat gittiğinde ortada bir ay bakan yoktu, sadece Damat gitmişti dolar bir lira düşmüştü. İddia ediyorum Erdoğan giderse dolar beş lira düşer. 2018’de seçim kampanyasında Erdoğan bu kafayla giderse dolar 8-10 lira olur demiştim. Bana gülmüşlerdi o zaman… bundan üç dört ay önce bu kafayla giderlerse 15 lira olur demiştim. Şimdi tekrar söylüyorum bu kfayla devam ederlerse 20-25 lira olur. Bu kafa yanlış bir kafa.”