Meclis üyesi öğrencilerin, koordinatör öğretmenlerin katıldığı ve çok sayıda velinin izlediği çalıştaya, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Eko-Okullar Ulusal Koordinatörleri Çiğdem Tunalı, Merve Çoban da katılarak destek verdi.

 

Tepebaşı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu Eko-Okullar Projesi, Çevre Çocuk Meclisi Başkanlığını yürüten Ahmet Sezer Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nehir Bektaş, Çevre Haftası ile ilgili mesajının yer aldığı açılış konuşmasında, “Çevre sorunlarının asıl nedeni biz insanlardır. Bilinçsiz ve acımasızca yaptığımız davranışlar çevre kirliliğine, ekosistemlerin bozulmasına, biyolojik çeşitliliğinin yok olmasına, temiz su kaynaklarının kirlenmesine, tarım yapılabilecek toprakların yok olmasına sebep oluyor. Sonuçta bu sorunların bedelini biz insanlar ödüyoruz. Su kıtlığı, açlık, hastalıklar ve doğal çevre felaketleri olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası biz insanlara düşen görev gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya için çevre konusunda farkındalığımızı ve duyarlılığımızı artırmaktır. Sizlerin ve tüm insanların çevre haftasını kutluyorum” dedi.

 

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise konuşmasında, “Sevgili Meclis Başkanı’nın da dediği gibi bütün günleri çevre günü gibi yaşamamız, kutlamamız lazım. Çevreyi sürdürülebilir olarak koruma altına almazsak olmaz. Günümüzde küresel ısınma, dünya için büyük sorun. Bazı kuruluşlar çevreyi yok sayarak bir takım projeler yapıyorlar. Çevreye çok dikkat edilmeli. Hava ne kadar önemliyse, toprak ve su da o kadar önemli. Yaşadığımız topraklar bizim için vatandır, çok iyi korumamız lazım. Ormanları çok iyi korumamız lazım. Siz hassas, duyarlı, farkındalığı olan insanlara çok teşekkür ediyorum. Diliyorum sayılarınız milyonlarca artsın” sözlerini kullandı.

 

Toplantıda daha sonra Eko Okullar Projesi koordinatörleri tarafından, Başkan Ataç’a katkılardan ötürü teşekkür belgesi ve plaket takdim etti. Daha sonra İl Koordinatörü Nadir Erdem tarafından, Eko-Okullar’ın bir yıl boyunca yaptığı faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdikleri Sevinç Behiç Akaydın ve Çamlıca Ticaret Odası İlkokullarında gerçekleştirdikleri Eko-Okullar Kütüphanesi kitap toplama kampanyasıyla ilgi sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Çevre Çocuk Meclisi çalıştayına katılan okullara, koordinatör öğretmenlere ve meclis üyesi öğrencilere teşekkür belgesi verildi.