Haber Merkezi

İlk “yurt genelinde” uygulanan deprem tatbikatı olan “Çök Kapan Tutun”da, yurttaşların cep telefonlarına saat 18.57'de geleceği söylenen, “SMS ve Hayati Uyarı Bildirimi” pek çok vatandaşın telefonlarına gelmedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, 12 Kasım 1999 tarihinde Düzce’de yaşanan depremin 23’üncü yılı sebebiyle, bugün saat 18.57’de hayata geçirilen ve “yurt genelinde uygulanan ilk deprem tatbikatı” olma özelliğini taşıyan, “Çök Kapan Tutun” tatbikatında, yurttaşların cep telefonlarına geleceği söylenen, “SMS ve Hayati Uyarı Bildirimi” pek çok vatandaşa ulaşmadı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, tatbikata ilişkin, "Korku ve panik olmasın diye siren sistemini kullanmayacağız. SMS bildirimi, Hayati Uyarı Bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmelerle vatandaşlarımıza ulaşacağız" demişti.

Öte yandan bazı vatandaşların cep telefonlarına, tatbikatın üzerinden 1 saati aşkın süre geçmesinin ardından bildirim geldiği öğrenildi.

Bir vatandaşın cep telefonuna, saat 20.38'de gelen bildirim şu şekilde: