Türkiye Kano Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Durgunsu Kano Türkiye Kupası mücadelelerinin son gününde 200 metre yarışları gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 25 takımdan 250 sporcunun dereceye girebilmek için kürek çektiği yarışlar sona erdi.

Sarısungur Göleti’nde üç gün boyunca devam eden yarışların ilk gününde 1000 metre, ikinci gününde 500 metre ve final gününde ise 200 metre yarışları gerçekleştirildi. Yarışların sonunda düzenlenen tören ile dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Eskişehir de su sporcularını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’e ve su sporlarına kazandırılan bu tesisimizde ülkemizin çeşitli illerinden 250 sporcuyu ağırlamak bizler için büyük onur. Dereceye giren, kupa alan ve Türkiye Kupası için mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Durgunsu Kano Türkiye Kupası yarışlarına katılan sporcular Eskişehir’i çok beğendiklerini ifade ederek “Bizlere 3 gün boyunca her türlü imkânı sağlayan ve ev sahipliği yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dediler.