Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi İbrahim Emirkan Fidan 16 yaşında. 2016 yılından itibaren gülle atan Fidan, spora nasıl başladığını ve çalışmalarının şu an hangi aşamada olduğunu anlattı.

HEDEFİM AVRUPA YILDIZLAR ŞAMPİYONASI

İbrahim Emirkan Fidan: “Bu sporla ilgilenmeye 2016 yılında başladım. Gülle atma teknikten çok fiziksel hazırlık ve güç gerektiren bir spor dalı. Atletizmin branşıdır. Birkaç antrenmandan sonra gülle branşını istediğimi fark ettim. Başlangıçta dört kiloyla başladım. Zamanla yedi kiloya kadar artıyor. Erkeklerde yedi kilo son. Şu an da beş kilodayım. Yıldızlar kategorisindeyim. Bu yıl Şubat ayında Mersin’de Türkiye Şampiyonu oldum. Ayrıca, Balkan Şampiyonluklarım da var. Hedefim Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda barajı geçmek ve finalde ilk üçe girmek. Avrupa Şampiyonası İtalya’da Temmuz ayında Reiki şehrinde olacak. O şampiyonaya katılabilmem için Hazirana kadar barajı geçmem gerekiyor.”

AİLEM HEP DESTEK OLDU                   

“Ailemin bu konuda desteği hep oldu. Öncesinde annem derslerine yoğunlaşamazsın dedi fakat daha sonra sıkıntı olmadı. Öğretmenlerim iyi. Onlar da destek oluyorlar. Gelecek planlarımda mutlaka BESYO okumak var. Bununla beraber antrenmanlara giderken okulda faaliyet olarak yazıyorlar. Faaliyet yazmadıkları gün sabah okula, akşam saat 17.00’de de antrenmana gidiyorum. Antrenmanlarım hafta içi her gün oluyor. Okula gitmediğim zaman çift antrenman, Çarşamba günü ise tek antrenman şeklinde planlama mevcut.”

İDOLÜM: ALPEREN KARAHAN

Alperen Karahan idolüm. Hatta antrenmanları birlikte yapıyoruz. Kendisi de Eskişehir’in sporcusu, 20 yaşında. Anadolu Üniversitesi’nde okuyor. Alperen Karahan Türkiye adına gülle atma branşında Avrupa’dan madalya getiren ilk sporcu olma özelliğini taşıyor. Dünya çapında ise Amerika Birleşik Devletleri lider konumunda. Kanada’da da çok iyi.  Çünkü onlarda bu spora yatkınlık daha fazla.”

SPONSORA İHTİYACIMIZ VAR

“Sponsorum yok. İstanbul’da Enka Spor Kulübü’nün sporcusuyum. Oradan gelen aylık ücretim var. Ayrıca Rotary Kulübü’de bana yardım ediyor. Tabi bunlar yetmiyor. Kesinlikle sponsora ihtiyacımız var.”

Haber-Merve AKMAN