Bilindiği üzere Eskişehirspor'dan alacaklarından dolayı Toko, Bienvenu, Funes Mori, Bokila, Kulach gibi oyuncular FIFA'ya başvurmuşlardı. Eskişehirspor yönetimi bu oyuncular için kaynak arayışlarına devam ederken süreci de gelebilecek cezaları engellemeye çalışarak devam ettirmeye çalışıyor.

Alınan bilgiye göre FIFA'daki dosyaların yaklaşık 10 milyon TL civarında olduğu ve Siyah Kırmızılı yöneticilerin bu ödemeleri yapılandırarak uzun vadede ödemek istedikleri öğrenildi.

FIFA'da bulunan her dosya ile -6'şar puan cezası ile karşı karşıya olan Kırmızı Şimşekler'in acilen nakit paralar bulması gerekiyor. Stadyumun isim hakkı, takımın önüne bir sponsor ismin gelmesi gibi kaynak arayışları bu sorunu çözebilecek projeler gibi gözüküyor.

Konu ile alakalı konuşan Eskişehirspor Başkan Vekili Mustafa Topkaya'da bir radyo programında, "Bu süreçleri ciddi bir şekilde devam takip ediyoruz. Yazışmalar ve görüşmeler devam ediyor. Çözüm yolu üretmekten başka çaremiz yok. Aksi takdirde cezalar ile yüzleşmek zorunda kalırız" demişti.