2022’de Katar’ın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası’nın hazırlık maçları devam ediyor. Bu kapsamda Afganistan ve Endonezya karşı karşıya geldi. Söz konusu maç, güvenlik önlemi dolayısıyla Antalya'da oynandı. 16 Kasım’da yapılan maçı Afganistan 1-0 kazandı. Maçın temsilcisi son yıllarda TFF’nin önemli görevler verdiği Eskişehirli Ahmet Aksoyek’ti. Aksoyek, son olarak FIFA organizasyonunda görev almış oldu.

Konuyla ilgili olarak Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Soner Yüksel, şunları yazdı: 
“Tebrikler Ahmet Hoca!
TFF Temsilcisi Ahmet Aksoyek ile yıllardır tanışırız. Pek çok meziyeti olan nadir isimlerdendir. Öğretmenlik, Hakemlik, İş Güvenliği Uzmanlığı ve TFF Temsilciliğine kadar uzanan önemli bir kariyeri vardır. İşte o kariyere önceki gün hem kendi hem Eskişehir adına önemli ve kayda değer bir halka daha ekledi Ahmet Hoca…
TFF 1. Lig ve Süper Lig maçlarında yaptığı görevleri bir tık daha yukarı taşıdı. Dünya kupası eleme gruplarında yer alan iki takımın hazırlık maçının Afganistan – Endonezya mücadelesinin temsilcisi olarak görev yaptı.
Eskişehirli bir ismin başarılı olması, Uluslararası bir mücadele önemli bir görev yapması bizleri elbette çok mutlu etti. Bu değerli gelişme satır arasında kalmasın isterim. Ahmet Hoca’ya başarılar diler, tebrik ederim.”