Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Halil Ünal, " Enejimizin ve motivasyonumuzun düşük olduğu bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Şampiyonluğa oynayan bir kadro kurduk ama lisansları çıkaramadık" dedi.

Başkan Halil Ünal, 4 ismin Eskişehirspor'a imza atmak için beklediğini açıkladı. Yaşanan lisans krizi nedeniyle imzaların atılamadığı söyleyen Ünal: "Şuan kadar alt yapıdan yetişen 20 futbolcuya lisans tescili yapıldı.Teknik ve sağlık ekibini tescil ettirdik. Ligin ilk maçına gerekli parayı bulamadığımız için tescilleri yetiştiremedik. Hazırlık kampını iyi geçiren takımımız var. Ancak hiç bir işe yaramıyor. Sahaya çıkaramıyoruz. 4 futbolcu imza için bekliyor. Malaga'dan kiralık olarak Cenk Gönen ile 1 yıllığına anlaştık.Yeni Malatya'dan stoper Murat Akça, Beşiktaş'tan Fatih Aksoy ve Akhisarspor'dan Paulo Henrique ile sözleştik. Ancak önümüzde lisans krizi var. İmza attıramıyoruz." dedi. 

Fuat Çapa'ya özel olarak teşekkür eden Ünal, "Kulübün personeli gibi çalışıyor daha tek kuruş almadı. Buraya para için değil sevdası için geldi. Gelen isimler Eskişehir'e güvenip, bize güvenip geldi. Eskişehirspor lisansını tescil eder dediler ama çözemiyoruz. Sonuna kadar mücadele vereceğiz yarın hemen İstanbul'a gidiyoruz, borçlu isimlerin temsilcileriyle uzlaşmak için. Ama öyle isimler var ki anlaşmaya yanaşmıyor, örneğin Emre Güral, 'Eskişehirspor’un bana 274.000 euro borcu var. 273.000 euro getirseler bile imza atmam' diyor. 42 puan silme cezasıyla karşı karşıyaydık 30'unu hallettik ama 12 puan kaldı bu 12 puan için lisans çıkaramama tehdidi ile karşı karşıyayız. Krizi çözemezsek yaptığımız transferlerde tehlikede. 1 hafta bizi beklediler ama her birinin talipleri var" şeklinde konuştu.

"Bu kulübü Büyükerşen bu hale getirdi"
Büyükşehir Belediyesi'nden randevu bile alamadığının altını çizen Ünal, "Ben şahsıma bir şey hic istemem. İmar istemem, iskan istemem, iş istemem mesele Eskişehirspor. Hayatımda bir defa destek istedik oda Bienvenu dosyası için. Hocanın önüne UEFA'dan gelen yazıyı koyduk, reklam istedik. Kalabak suyu reklamı verildi. Belgeler burada reklamdan gelen 600 bin liralık gelir hemen Bienvenu'ye gitti. Diyor ya kulübü kim batırdı diye, hoca batırdı. Nasıl batırdı, Mesut Hoşcan da ısrar etmeseydi bu külüp batmazdı. Büyükersen herkesi topladı Anemon Hotel'de Mesut Hoşcan konusunda ısrar etti. Kulübü bu hale kim getirdi, sen getirdin Büyükerşen" dedi.

Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: "UEFA maçlarında uçakta vardı Yılmaz hoca ama Antalya'da Göztepe finalinde yoktu. Hocam artık yaşından dolayı Marmaris'te orada burada gezerek daha keyif alabiliyor. Para verdik nereye gidiyor bilmiyoruz diyor. Sen hayatında bir kere verdin onunda belgesi var. Büyükerşen bize çok söz verdi tutmadı. Açığın üzerini kapatacam dedi, 10 tane proje götürdük, profe parası ödedik ama yapmadı.  O gün düşsün diye ısrar ettiniz. Bugünde kapansın sevdasındasınız galiba. Anemon'da yüzüne kapıyı çarptım çıktım. Laf anlatamadım kendisine. Bu kulüp bu hale niye geldi ? Sizin gibilerin yüzünden geldi. Sağınıza solunuza bir bakın. Bizim dengimiz kulüpler ne kadar borçlu ? Bir bakın.Diğer belediyeler destek vererek suç işliyormuş. Bir tek namuslu Yılmaz Büyükerşen öylemi ? Artık istemiyoruz desteklemeyeceğiz Büyükerşen'i. Saygınlığı var o saygınlıkla gitsin."

"Artık ona oy vermeyeceğim ve verdirmeyeceğim"
Yılmaz hoca vakitlice bıraksın aday falanda olmasın. Bu noktalara bizim sayemizde geldi. Artık ona oy vermeyeceğim ve verdirmeyeceğim. 20 yıldır süslü laf ve  iftiralarından bıktık artık. Bilboardları Es Es'e kim verdi diyormuş, sökün onları diyormuş. Ahmet Ataç'a hakaret, Kazım Kurt'a hakaret, ne yaptı bu adamlar vatan hainliği mi yaptı? Ama şunu bilmelidir ki artık ne cevap verirse akabinde cevap vereceğim. Bizimle ortak projeleri paylaşması gereken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden randevu dahi alamadık. 

Ünal son olarak "Eskişehirspor'a siyaset bulaşsın istemiyoruz ve birilerininde üzerimizden siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz. Siyaset yaptırsak Ankaraa Milletvekili olmasına rağmen memleketi için uğraşan Mustafa Destici'ye teşekkür etmemiz lazım. Nabi Avcı'ya teşekkür etmemiz lazım" dedi.