Bu sezonun geçen sezondan kolay olmayacağını belirten Çapa, “Yeni sezon hepimize hayırlı olsun. Geçtiğimiz sezon güzel bir ortam yakalamıştık. Zaten o zorlukların yanı sıra oluşan o ortam bizi hedefe ulaştırdı. Bu sezon geçtiğimiz sezondan kolay olmayacak. Hepimizin hedefi Eskişehirspor’un bir an önce düzlüğe çıkması. Bunun için el birliği ile sahiplenmemiz gerekiyor. Sisokko 7 gün süre istedi. Emre ile de görüştüm. Belirli beklentileri var, yok değil. Belirli bir ödeme yaptıktan sonra hepsi burada olacaktır.” dedi.

 

6 puan üzücü bir durum
6 puan cezasının üzücü olduğunu belirten Çapa, “Geçtiğimiz sezon, ilk sekiz hafta dört puan almışız sezonu bitirmiş olduğumuz kadro il bu sezona başlayabilirsek çok büyük bir fark değil. Bizim Eskişehirspor olarak değişik misyonlar üstlenmemiz lazım bundan sonraki süreçte. Şampiyonluğu herkes istiyor ama biraz gerçekçi olup farklı bir hedefe yönelmeliyiz. Eskişehirspor’un biraz daha rahatlaması ardından şampiyonluk hedefi kovalanır. Biz tekrar transfer tahtasını ve puan silmelerin önüne geçmemiz için ya birileri çıkıp bizim paramız var demesi lazım ya da buradaki fabrikayı iyi işletip ayağa kalkmamız gerekiyor.

Ödeme sıkıntıları
Yabancı futbolcuların takıma katılmaları ile ilgili bir problem olmadığını belirten Çapa, “Cuma günü yabancı futbolcuların çoğu gelecek Sisokko 7 gün süre istedi. Emre ile de görüştüm. Belirli beklentileri var, yok değil. Belirli bir ödeme yaptıktan sonra hepsi burada olacaktır. Ben Emre’nin önümüzdeki günlerde o kaynağı oluşturabilirsek Emre’yi de en kısa sürede aramızda göreceğiz” diye konuştu.

Polonya kampı
Yurt dışı kampının bu ligdeki takımlar için lük olduğunu vurgulayan Çapa, “Bu kadar sıkıntılar yaşanırken yurt dışı kampı nereden çıktı denebilir. Bu tesadüfi gelişen bir organizasyon oldu. Bizim bu Polonya kampı Beşiktaş için organize edilmiş bir kamptı. Beşiktaş için böyle bir kamp ayarlamıştık. Ama size herhangi bir maliyeti olmayacak bunu size sunmak isterim dedi bizde kendisine teşekkür ettik. Böyle bir ortamda bu organizasyonu kendimizin yapması mümkün değil. İkili ilişkilerden kaynaklanan bir durum” dedi.