Uzm. Dr. Asiye Akgün: Cilt güzelliğinin sağlanması için yapmamız gereken şeylerin başında su içmek geliyor. İçten nemlendirilmeyen hiçbir cilt –dışarıdan ne kadar nemlendirirseniz nemlendirin- asla olması gerektiği gibi olmaz.  

Ecz. Zeynep Akbey Yamaç: Bunun için de bir vakit ayırmamız lazım. Uzakdoğuluların ciltleri çok güzel ve gergin oluyor. Tabi ki genetik faktörler de var fakat çok ciddi bakımları da var. Yüzlerinin nemlendirilmesine, hidrasyonuna çok önem veriyorlar. Küçük masajlar yapıyorlar. Biliyorsunuz, oralarda masaj ve yoga gibi şeyler çok sıradan ve rutin… Güzel bir cilde sahip olmak istiyorsak kendimize emek vereceğiz.  

Uzm. Dr. Asiye Akgün: Türklerde maalesef bu tembellik var… Gideyim, yaptırayım ve günlük olarak yapmam gereken herhangi bir şey olmasın… Bunun diş fırçalamak gibi olması lazım fakat bazıları için bu bile rutin değil. Eğer vücudumuz mükemmel bir cihazsa ve bize ölünceye kadar en iyi şekilde hizmet etmesini istiyorsak bu vücuda bakacağız.  

Ecz. Zeynep Akbey Yamaç: Tıpkı arabamıza, evimize nasıl özen gösteriyorsak; vücudumuza ve cildimize de aynı şekilde özen göstermek zorundayız. Bunun için de günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak yapacağımız şeyler var. Bunları yaptığımız takdirde bizim cildimiz de tıpkı bir Japon gibi, Koreli gibi güzel olabilir. 

Uzm. Dr. Asiye Akgün: Mutlaka yeterli su içmeliyiz… Çay içmek demek su içmek demek değildir. Çok çay içtiğiniz zaman vücudunuz derin bir susuzluk çeker. Çay da beyindeki susuzluk merkezini susturuyor ve beyin bunun farkına dahi varamıyor. Bu nedenle bu tarz meşrubatları tüketenler kendilerini su alıyorum diye düşünmesin. Su sadece sudur.  

Ecz. Zeynep Akbey Yamaç: İçten suladıysak bir de dıştan nemlendirmemiz lazım. Bunun için doğal yöntemler var. Hangi kremi alırsanız alın hepsinin içerisinde katkılar var. Fakat biraz da mecburiyet… Çünkü bir şeyi doğalından elde etmek çok pahalı… Bir de koku sorunu var. Maalesef doğal olan şeylerin kokuları pek hoş olmayabiliyor. Daha fazla kitleye hitap edebilmek için de kokuyu baskılayan ve kapatan katkı maddeleri koyulabiliyor. Aynı şekilde rengini daha cazip hale getirmek için renk vericiler kullanılabiliyor. Bunların hepsi katkı maddesi ve kimyasal… 

Uzm. Dr. Asiye Akgün: Doğal olursa ulaşılamaz hale gelebiliyor. O zaman biz ne yapacağız? Basitleşeceğiz… Karmaşık, pek çok şeye iyi gelen bir sürü ürün kullanmak yerine çok daha basit bir yöntem tercih edeceğiz. Hidrasyondan; yani nemlendirmeden gideceğiz. Örneğin; yüzünüzü yıkadıktan sonra hala ıslakken nemlendirici bir yağ sürebilirsiniz. Sadece sabah rutininden bahsediyorum. Örneğin Hindistan cevizi yağı olabilir. 30 saniyelik bir masajla sürersek; o ıslaklıkla birlikte suyun nemini de hapsederek kendi besleyiciliğini ve nemlendiriciliğini de ortaya koyacak ve çok güzel bir nemlendirme elde edeceksiniz. Eğer bunu rutin yaparsanız cildiniz sağlıklı kalacak. Eğer yüzünüz bebek poposu gibiyse cildiniz nemli demektir.