NEDEN AÇ KALIYORUZ?

“Çok sık rastlanan bir problem var; D ve B12 vitamini eksikliği, demir eksikliğine bağlı kansızlık… Günde 2-3 litre su içmesine rağmen hücreleri susuz olan insanlar var. Neden sağlıklı gıdalara ulaşmaya çalışmamıza rağmen aç kalıyoruz?”

SAĞLIKLI BAĞIRSAK SAĞLIKLI VÜCUT

“Kalın bağırsağınızda problem varsa hem yeterince mutlu olamaz hem de tam sindirim gerçekleştiremezsiniz. Vitamin ve minerallerden yeterli derecede faydalanamazsınız. Kalın bağırsaklarımızda 1,5-2 kilogram mikrop yaşar. Dünyada bazı bölgelerde çok kısıtlı besinlerle beslenip hiç vitamin mineral eksikliği çekmemiş insanlar var. Çünkü bu insanların sağlıklı bağırsakları var. İhtiyacı olan tüm vitaminleri bağırsaklarındaki mikroorganizmalar üretiyorlar. Aynı zamanda bu mikroorganizmalar yediklerimizden içtiklerimizden maksimum faydalanmamızı sağlıyorlar.”

YEDİKLERİMİZDEN FAYDALANAMAYIZ

“Sağlıklı mikroorganizmalar gittiği zaman ne olacak? Yerine zararlı mikroorganizmalar gelecek. Bunlar faydalı mikroorganizmaların yaptıklarını yapmazlar. Bizim içi vitamin üretmezler. Yediklerimizden içtiklerimizden faydalanamaz hale geliriz. Dolayısıyla yeterli miktarda yediğimiz halde aç kalırız. Görevini yapmamak bile bir zararken bir de bağırsak duvarına saldırırlar. Bağırsak duvarında hasar meydana getirirler. Bağırsaklarımızı kevgire dönüştürürler açıkçası… Buradan da hem kendileri hem de tam sindirilmemiş besinler girer. Bunlar da kana geçer.”